avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme banca

buna ziua.Am o problema si vreau sa cer sfaturi:tatal meu a avut un credit de consum pe care nu la achitat integral,drept urmare,banca a inaintat dosarul spre o firma de recuperare!problema mea e:daca singurul lucru pe care pot sa il ia este apartamentul si intre timp apartamentul mi-l vinde mie...printrun act de vanzare-cumparare,mai poate firma respectiva sa ii faca ceva?sa imi ia mie apartamentul?va rog daca puteti sa ma ajutati!multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:23, 29 Septembrie 2011
faceti vinzarea inainte de inceperea executarii silite. va recomand sa existe si o plata facuta prin conturi bancare ptr a dovedi realitatea tranzactiei si a inlatura prezumtia de frauda in dauna creditorilor.
ok ok ...dar daca pun banii(o suma modica de bani)nu ii opreste banca?adica pot sa ii deschid cont daca are datorii?
Pretul vanzarii trebuie sa fie real si serios. Daca nu puneti in contul tatalui intreaga suma, degeaba puneti o suma modica. Banca poate popri contul, evident.
tatal nu are pensie? Ii va fi executata silit si pensia, prin poprire.
si eu daca trec apartamentul pe numele meu...are banca treaba cu mine?
filotie a scris:

ok ok ...dar daca pun banii(o suma modica de bani)nu ii opreste banca?adica pot sa ii deschid cont daca are datorii?

Exista riscul ca pentru acel cont sa fie dispusa "poprirea"...desi poate fi o solutie viabila dar poate....doar pentru cateva ore...in schimb -ipoteza, deschideti al doilea cont pe numele dvs., tatal sa aiba doar drept de retragere iar...dupa virarea banilor, sa retraga si banii (sa aveti dovada/recipisa ridicarii banilor de catre acesta).

si eu daca trec apartamentul pe numele meu...are banca treaba cu mine?

S-a raspuns: "...va exista prezumtia de frauda in dauna creditorilor". Cu alte cuvinte, exista ipoteza/posibilitatea ca acei creditori, vor incerca anularea vanzarii in scopul readucerii bunului in patrimoniul tatalui dvs. si apoi a valorificarii acestuia (de regula prin executare silita) in vederea recuperarii creantei.

Alte discuții în legătură

Poprire bruneta89 bruneta89 buna seara as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile. la munca inca nu a ajuns institare azi ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)