avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesionare drepturi sau Cesionare drepturi litigoase ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesionare drepturi sau Cesionare drepturi litigoase ?

Buna seara,
Un contract incheiat de un notar denumit Cesiune de drepturi produce efecte juridice ? Nu exista nici un fel de litigiu la data incheierii actului, peste tot pe unde am cautat, nu am gasit decat Cesiune de drepturi litigioase care produce efecte juridice fiind incheiat in in timpul derularii unui proces.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Miandra , utilizator 05:05, 29 Septembrie 2011
cautati cesiune de creanta..
creanta e tot un drept..corelativ unei obligatii
Orice contract produce efecte juridice, daca nu incalca prevederi imperative ale legii si reprezinta vointa partilor. Cu atat mai mult unul instrumentat de notar. Daca aveti contractul, citindu-l va puteti raspunde singura la intrebare ce fel de drepturi se cesioneaza: poate sunt drepturi succesorale ori dreptul la despagubiri ori dreptul la solutionarea unui dosar administrativ (adica nu trebuie neaparat sa existe un proces ca dreptul sa fie considerat litigios)
Instrumentat pe naiba...scuze de limbaj. Nici macar nu a consultat Arhiva Elctronica de Valori Reale Mobiliare !

@milica contractul are drept titlu Cesiune de Drepturi ! Nu patrimoniale nu succesorale nici macar nu era nimic de solutionat ! Era un dosar care avea o sentinta definitiva si irevocabila !
Dar a avut grija sa mentioneze ca indiferent de ce se va intampla nu am pretentii impotriva lui.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Miandra, utilizator
Deci, dosarul fiind solutionat, dreptul nu mai era litigios, de vreme ce exista o sentinta definitiva si irevocabila. Pe cale de consecinta, au fost cesionate drepturile castigate prin acea sentinta. Daca ati fi un pic mai explicita si nu ati da informatiile cu tzaraita, poate am realiza ce va nemultumeste si v-am putea ajuta.
E simplu sunt titulara unui contract de cesiune drepturi si aflu ca a mai fost intocmit un alt contract avand acelasi obiect cu 4 luni inainte. Acela este inscris si in baza de date a AEGRM.
Acela este insa de drepturi litigioase al meu este simplu de drepturi.
Am inteles ca actul meu nu poate fi opus aceluia...al meu fiind facut cu 4 luni dupa data aceluia.
Daca notarul avea macar curiozitatea sa verifice acea baza de date a AEGRM, se vedea celalat dosar si eu nu mai faceam tranzactia.

Alte discuții în legătură

Vanzare drepturi litigioase dandanaua dandanaua Printr-un act sub semnatura privata, eventual incheiat la un cabinet de avocatură, poate o persoană să-si vândă dreptul de proprietate asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Recurs - act de proprietate iandra iandra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, la urmatoarea situatie: - persoana A, proprietar, este citat in calitate de parat intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)