avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... LEASING
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

LEASING

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatorul caz :
- in legatura cu o masina luata in leasing pe firma . mentionez ca ratele la acest leasing nu s au mai platit cam de un an si firma de leasing a inmanat dosaru in cauza catre firma de recuperari. acestia au deschis un proces civil ( nu stiu daca nu si penal ) pt recuperarea masinii. beneficiarul masinii deci cel care plateste leasingul nu este in tara. ce se poate face in acest caz? nu ne mai putem intelege cu cei de la leasing sa ne mai amane plata restantelor? Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: nicole11 , utilizator 22:54, 22 Septembrie 2011
Daca dosarul a fost inaintat catre o societate de recuperari,cei de la leasing nu mai discuta cu dvs.Puteti discuta cu cei de la societatea de recuperari,eventual le puteti da instrumente de plata cu anumite termene scadente hotarate de comun acord.Daca au intentat deja proces,e putin probabil sa il castigati.De obicei,contractul de leasing se reziliaza unilateral la emiterea celei de-a 3 facturi.Bine ar fi sa cititi contractul.
Deci sa inteleg ca nu se mai poate face nimik si ar trebui predata masina?
Caz penal nu poate fi decat daca s-au folosit acte false.
Daca prin absurd s-ar face o plangere penala ar fi citata de politie respectiva persoana si ar afla.
Cei de la recuperari au spus ca au deschis dosar penal si ca ar trebui predata masina. Cel datornic cu ratele nu e in tara , nu au unde sa i trimita si nici masina nu e in tara. ce va urma ? multumesc pt amabilitate.
Masina este achizitionata pe o societate comerciala sau pe persoana fizica?Dvs sunteti administratorul societatii?

Alte discuții în legătură

Nepredarea masinii firmei de leasing brasoveanupaul brasoveanupaul Buna seara,varul meu a achizitionat o masina in sistem leasing si dupa aproape 3 ani nu a mai reusit sa plateasca dar nici nu a predat masina fimei de ... (vezi toată discuția)
Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat? florindbro florindbro In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? DanyD DanyD Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism. Fiindca nu mai ... (vezi toată discuția)