avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accesiune imobiliara sau altceva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accesiune imobiliara sau altceva

Printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila, in urma unei actiuni in revendicare mi s-a atribuit in proprietate un teren, insa nu si constructia de pe acest teren, care se afla in continuare in proprietatea primariei - aceasta are calitate de parata in actiunea in revendicare. Pentru a dobandi si proprietatea asupra constructiei, am in vedere promovarea unei actiuni in constatarea accesiunii imobiliare artificiale, in temeiul art. 494 c.civ, sub rezerva ca acel constructor sa fi fost de rea-credinta. Ati avea o alta solutie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:43, 22 Septembrie 2011
In actiunea in revendicare ati solicitat si atribuirea constructiei sau numai a terenului?
Doar a terenului, pentru acesta avand titlu de proprietate care a fost preferat fata de titlul paratilor prin compararea lor
Atunci nu vad alta solutie decat accesiunea imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de construire jadzia jadzia Detin terenul si o casa prin uzucapiune de 20 de ani. Stiu ca obtin titlul de proprietate dupa 30 de ani de folosinta dar pana atunci pot construi ceva pe ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua, Daca pe terenul meu agricol proprietate o persoana si-a pus o cultura abuziv si refuza orice intelegere , care pot fi (exista) consecintele ... (vezi toată discuția)
Constructie definitiva pe terenul inchiriat de la primarie rossi37 rossi37 Primaria mi-a dat acum 2 ani autorizatie de construire definitiva pe teren inchiriat,constructia avand 100 tone si p+1,e aproape gata,am ridicat-o! Exista o ... (vezi toată discuția)