avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie definitiva pe terenul inchiriat de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie definitiva pe terenul inchiriat de la Primarie

Primaria mi-a dat acum 2 ani autorizatie de construire definitiva pe teren inchiriat,constructia avand 100 tone si p+1,e aproape gata,am ridicat-o! Exista o lege care sa oblige primaria sa-mi concesioneze terenul sau sa mi-l vanda...? Mai mult in codul civil e specificat faptul ca "terenul inghite constructia",adica cand vor ei se pot face proprietari pe constructia mea! Oare?Si fara sa ma despagubeasca!! Nu inteleg nimik! Sunt construtor de buna credinta, de rea credinta?NU mai inteleg nimik....adica ma autorizeaza si apoi pot spune "Bine ma prostule ca ai construit,pa...la revedere!"Cum ma pot proteja,ajutati-ma va rog mult!
Cel mai recent răspuns: Taru&Asociatii , Avocat 13:31, 7 Februarie 2009
Atata timp cat Primaria va-a dat acum 2 ani autorizatie de constructie sunteti constructor de rea-credinta pentru ca asa cum este prevazut prin constructor de rea-credinta se intelege acea persoana care ridica o constuctie sau face o plantatie sau alta lucrare pe un teren cunoscand ca terenul in cauza nu-i aprtine ci este proprietatea altuia .Accesiunea imobiliara este un mod de dobandire a proprietatii si dvs pe cale de consecinta sunteti proprietar al constructiei iar Primaria este proprietarul terenului pe care ati construit.Nu exista nici o lege care sa oblige Primaria sa va vand terenul.Primaria nu se poate face cand vrea proprietar pe terenul dvs pentru ca atata timp cat v-a fost eliberata o autorizatie de constructie stia ca acolo veti construi.Practica instentelor de judecata nu este din pacate unitara in aceata materie insa recomandarile doctrinare in privinta aplicarii art.494 C.civ precizeaza ca instanta de judecata trebuie sa cerceteze conditiile concrete in care s-au facut lucrarile respective.In concluzie sunteti indreptatit la despagubiri.

Av.Andrei Taru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de construire jadzia jadzia Detin terenul si o casa prin uzucapiune de 20 de ani. Stiu ca obtin titlul de proprietate dupa 30 de ani de folosinta dar pana atunci pot construi ceva pe ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua, Daca pe terenul meu agricol proprietate o persoana si-a pus o cultura abuziv si refuza orice intelegere , care pot fi (exista) consecintele ... (vezi toată discuția)
Drept de retentie jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Vreau sa va consult in urmatoarea problema: in situatia in care un constructor ce se pretinde a fi de buna credinta a construit pe terenul altuia ... (vezi toată discuția)