Care sunt formalitatile de recunostere a unui copil in cazul in care tatal e strain,el e inca student si nu vrea ca parinti lui sa afle,si nici nu vrea sa recunoasca copilul pe motiv ca se trimite la ambasada si ca astfel vor afla parintii lui,dar din cate am citit scrie ca e necesar sa faca o declaratie la notar si atata tot.
Daca el recunoaste copilul este instiintata cumva ambasada,respectiv tara sa?
As dori un raspuns ca sa stiu cum se procedeaza,pt ca nu stiu care sunt procedurile,singurul lucru pe care il vreau e ca fetita mea sa aiba o identitate,oricum eu o sa fiu cea care va avea grija de ea si nici sa nu creez probleme tatalui.
Intrebare (sper sa nu vi se para deplasata, dar chiar nu rezulta din mesajul dvs.):
- fetita s-a nascut (este deja inregistrata nasterea) sau urmeaza sa se nasca?
Daca urmeaza, atunci tatal, cu pasaportul (respectiv actul de identitate pentru cetatenii statelor membre UE) in original si in copie + traducerea legalizata a filei care contine datele de identificare, poate sa dea o declaratie de recunoastere chiar in fata ofiterului de stare civila care inregistreaza nasterea sau la notarul public din care sa rezulte si numele de familie pe care il dobandeste copilul (cu privire la nume trebuie sa va intelegeti - se anexeaza declaratiei lui si consimtamantul dvs.).
Daca fetita s-a nascut si este deja inregistrata cu numele dvs. de familie, atunci se procedeaza exact la fel (declaratie la starea civila sau notar) dar nu se mai opereaza (deocamdata - sub imperiul actualei legislatii) si schimbarea numelui de familie (se completeaza doar rubrica tata).
Instiintarea ambasadei!? N-am auzit. Ai nostri de-abia reusesc sa se instiinteze unii pe altii (sa comunice intre ele institutiile statului).
urmeaza sa se nasca,intrebarea era daca este instiintata ambasada,sau tara lui,pt ca tatal nu vrea sa recunoasca copilul,motivand ca este instiintata ambasada si astfel vor afla parintii lui,care nu il vor lasa sa-si termine facultatea.de aceea am vrut sa stiu sigur,ce se intampla,pt ca mi se parea cam ciudat,multumesc pt raspuns :)