avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in instanta, nu s a prezentat si acum cred ca are mandat de aducere? poate sa si schimbe pozitia-sa nu se mai prezinte ca martor sau sa si schimbe declaratia? pers are 18 ani, inainte de a depune marturie avea 17 ani, se poate sa raspunda penal pt marturie mincinoasa, fals in declaratie?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 13:54, 21 Decembrie 2011
Din cate am inteles a fost citat sa mearga la instanta sa spuna tot ce stie cu privire la fapta... asa e procedura, se iau niste declaratii la politie si parchet si apoi si la instanta... daca nu va merge va primi amenda si va fi recitat.
bun, amenda sub ce forma apare?spre ex in sit in care martorul locuieste cu parintii, se regaseste in impozitul pt locuinta? apare acasa sub forma de ordin de plata?si daca este recitita sa se prezinte si n o face nici atunci?se face ordin de aducere pe numele ei....ce se poate intampla mai departe?
Amenda judiciara nu are nicio legatura cu imobilul, insa in cazul neachitarii, oricum va fi pusa in executare de catre instanta prin trimiterea unui extras dupa incheiere administratiei financiare.
In cele din urma, daca instanta considera necesara audierea lui, martorul va fi dus in fata instantei cu mandat de aducere.

Pe mai departe...se pot intampla multe, important e ca martorul sa spuna adevarul macar acum in ultimul ceas! Si, fara teama, procurorul se va sesiza pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa doar daca profita intereselor acuzarii, altminteri nu se oboseste. X-(, de pilda pentru aflarea adevarului in cauza.
important e sa te nu minti in fata instantei,dar poti sa spui ca ai uitat;)
si daca cineva chiar a mintit in fata instantei??? daca isi retrage marturia mincinoasa tot va fi acuzata nu? si va face puscarie?

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa justis justis in cazul in care la proces vreau sa imi skimb unele detalii din declaratia data pana atunci pot intra la marturie mincinoasa? multumesc #-o (vezi toată discuția)
Se poate schimba declaratia in instanta? alecs7766 alecs7766 fratele meu este condamnat pentru 3 ani si 6 luni pentru trafic de droguri.in timpul urmaririi lui penale a dat niste declaratii la politie cu privire la alte ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa floridragan floridragan o persoana poate fi acuzata de marturie mincinoasa daca a facut declaratii in calitate de martor , in doua dosare civile , declaratii ce au continuturi ... (vezi toată discuția)