avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... judecatoare cu un comportament nedemn de un judecator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

judecatoare cu un comportament nedemn de un judecator

Sunt un tata nedreptatit. Nu am nimic personal cu acest om, dar parerea mea este ca nu isi face treaba profesionist si are un comportament de om frustrat. Daca l-ar avea in societate nu ar fi nici o problema, dar il are in sala de judecata.
Nu numai in dosarul meu, ci si in alte dosare a avut un comportament nedemn de un judecator. Are o atitudine superioara si tot timpul tine sa faca glume ironice la adresa persoanelor din sala.
Doresc sa fac public pe acest forum modul cum a decurs procesul meu de ordonanta presedentiala incredintare minor:
In primul rand inainte de a incepe totul a tinut sa ma intrebe ce sanse cred eu ca am ca o instanta din Romania sa imi incredinteze mie copilul. Din start si-a aratat intentia de a favoriza partea adversa. A facut analogii cu familia ei, cum au avut copiii ei febra si erau la Focsani, iar ea..a fost sunata si deranjata sa rezolve aceasta problema. A facut o ironie la salariul meu de director (de 500 lei) si a spus ca il va pune in tablou acasa daca aduc adeverinta pe suma aia. Lucrez la firma mea si nu consider ca trebuie sa am un salariu mai mare pe cartea de munca, dar nu vad de ce sa devina acest lucru un subiect de misto pt un judecator. A avut si reactii de om isteric, tipand la martorul meu, moment in care am intervenit si i-am spus sa foloseasca un ton calm, asa cum toti folosim si nu cred ca e necesar sa tipam unii la altii.
La prima infatisare a venit obosita si a tinut sa ne precizeze ca o doare capul si ca e obosita pt ca nu a dormit toata noaptea deoarece unul din copiii ei a avut febra. A amenintat ca suspenda sedinta daca aude vreo soapta pt ca ea e obosita si nu are chef de galagie. A tratat totul cu un aer superior.

Concret, in cazul meu nu mi-a acordat program de vizitare asa cum am cerut, nici macar asa cum a cerut sotia, ci asa cum a dorit ea si anume: in fiecare marti si joi de la 18-20 si 2 weekenduri de la 18-20 in prezenta mamei. Sotia a cerut prezenta ei datorita caracterului meu violent nedemonstrat si inventat de aceasta, iar judecatoarea a luat-o de buna neavand nici o dovada.
Am pus accent pe faptul ca locuiesc foarte aproape de sotie si ca nu vad de ce sa fie si aceasta prezenta, mai ales ca nu am dreptul decat la 2 ore, dar nu a tinut cont. A vrut sa demonstreze cat de puternica este.
Alta nedreptate: a stabilit pensie alimentara in baza adeverintei pe 1 singura luna, nu pe ultimele 6 luni.
Credeti ca e bine sa o reclam pentru aceste lucruri? Sau doar sa fac recurs pt aceasta judecatoare?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dupa cum merg lucrurile in justitie, orice as face eu vizavi de aceasta judecatoare ar fi o pierdere de timp. Pacat ca frustarile din viata ei personala au contributie in luarea deciziiilor pentru alte cazuri.
Orice tata are dreptul sa petreaca timp cu propriul copil nefiind necesara prezenta sotiei. Ea a motivat ca prezenta ei sa fie necesara datorita caracterului violent inexistent/inventat/nedemonstrat, iar judecatoarea a luat aceasta decizie ca asa a vrut, fara a motiva in vreun fel.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
tatanedreptatit, utilizator
Motivarea hotararii judecatorei va fi expusa in considerentele sentintei pe care o va redacta.
Celelalte probleme se pot solutiona , astfel cum am aratat , prin sesizare impotriva magistratului , dar mai ales , prin abordarea cailor legale de atac.
in sinea ei nu stiu care a fost motivarea, dar oficial nu a avut motivare pentru prezenta mamei. Aici e partea cu programul de vizita:
Încuviinţează ca paratul-reclamant să aibă legături personale cu minora ************, nascuta la data de ***********, dupa urmatorul program de vizitare: in prima si a treia saptamana a fiecarei luni, sâmbăta si duminica, intre orele 18.00-20.00, precum si in fiecare saptamana, in zilele de marti si joi, intre orele 18.00-20.00, cu posibilitatea luarii minorei la domiciliul paratului-reclamant, in prezenta mamei, pana la solutionarea irevocabila a dosarului nr. xxxxx

Logic vorbind (nu stiu daca si legal), aici cred ca era necesara o motivare pt prezenta sotiei, avand in vedere ca eu am cerut fara prezenta sotiei, iar sotia a cerut prezenta ei datorita caracterului meu violent.
Tot logic vorbind, in acest caz sentinta cred ca trebuia sa sune "...in prezenta mamei, datorita caracterului violent al paratului-reclamant, pana la...."
Tind sa cred ca unele lucruri nu au nici o logica in justitie si depindem de unii judecatori care dau sentinta pe motiv "ca asa am vrut eu"
Iertati-ma ca va intreb (ca fapt divers), dar dumneavostra cat drept de vizita va doriti ? Va vedeti de 12 ori pe luna, uneori aproape in fiecare a doua zi.
Ce fel de violenta a fost invocata (verbala, fizica)?
Nu este nici o problema, am omis sa spun acest lucru.
Eu am cerut 2 weekend-uri pe luna, 2 sapt in perioada iernii si 4 saptamani in perioada verii.

Pana la pronuntarea divortului mi-ar fi convenit si programul pe care mi l-a dat, dar fara prezenta sotiei... Intr-adevar, chiar daca erau doar 2 ore, imi vedeam fetita des, dar nu inteleg decizia de a-mi da in prezenta sotiei.
Relatiile nu sunt tocmai bune intre mine si sotie, ea manifestand rautate fata de mine si familia mea prin acele acuzatii false. Scopul este sa ma pazeasca in casa mea precum un gardian care pazeste un detinut? Sa stea pe canapea sa ma supravegheze? Am nevoie si eu de intimitatea mea. Nu stiu cine s-ar fi simtit in largul lui in conditiile de fata.
Plus ca sotia a invocat violenta verbala si fizica, nedemonstrata si inexistenta.

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs? ankalupu ankalupu care este diferenta dintre apel si recurs? apelul se bazeaza pe aceleasi art cpc ca si recursul? (vezi toată discuția)
Ilegalitate judecatoreasca ? ce se poate face ? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, Ma aflu in proces cu tatal biologic al minorei, tema fiind [b]program vizita minor[/b]. Minora mi-a fost incredintara exclusiv mie. In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Ordonanță presendintiala Utilizator244563 Utilizator244563 Bună ziua, Am depus ordonanță presindetiala pentru program vizitare minor. Eu fiind tatăl. La termen nu ne-am mai judecat și am ajuns la invoiala ... (vezi toată discuția)