avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata asigurare sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata asigurare sanatate

Ziua buna,
Doresc sa va cer opinia cu privire la urmatoarea problema: un avocat aflat in concediu ingrijire copil in perioada aug 2009-iulie 2011, deci fara venituri din profesie insa cu venituri din cedarea folosintei bunurilor, trebuie sau nu sa plateasca asigurari de sanatate pt aceasta perioada?
Am citit legea 95/2006, art 213 (2)c, art 257 insa va multumesc pt lamuriri
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 21:34, 23 Septembrie 2011
SECTIUNEA a 5-a
Asiguratii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din dividende si dobanzi, venituri din drepturi de proprietate intelectuala

ART. 11
Persoana asigurata are obligatia platii contributiei asupra veniturilor realizate din cedarea folosintei bunurilor, veniturilor din dividende si dobanzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si /sau intr-o forma de asociere si altor venituri care se supun impozitului pe venit numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la art. 257 alin. (2) lit. a) - d) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare lege; baza de calcul a contributiei nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.
Mai multe relatii in Ordin Nr. 617 din 13 august 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cas din dividende moisescudorin moisescudorin Buna ziua Am primit o instiintare de la CAS ca nu am platit contributia catre ei(din dividende obtinute de mine in 2007) Aceasta instiintare este facuta cu ... (vezi toată discuția)
Studentii platesc cass la venituri din chirii? CipM CipM Sunt student si realizez de cateva luni venituri din cedarea folosintei bunurilor - mi-am inchiriat apartamentul cu contract inregistrat la adm fin. Am ... (vezi toată discuția)
Taxe sanatate - obligatorii ? Adela Ion Adela Ion Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie contributia la sanatate atunci cand ai contract de drepturi de autor, dar si un contract cu carte de ... (vezi toată discuția)