avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administare imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administare imobil

In blocul in care locuiesc sant proprietari care nu mai platesc facturile la apa si gunoi de mai mult timp la unii ajungand restantele la 3000 lei.Administratorul a spus ca la dat in judecata pe unul si a pierdut, este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:10, 25 Septembrie 2011
daca a ales o procedura speciala cum este cea prevazuta de OG 5/2001 este posibil dar aceasta nu impiedica asociatia sa actioneze rai-platnicii pe calea dreptului comun. De asemenea pot sa-i actioneze in instanta pe debitori si furnizorii de servicii..
nu pot sa cred ca o instanta poate sa dea dreptate unuia care nu vrea sa plateasca anumite utilitati. Care este mesajul pe care il transmite proprietarilor care isi platesc utilitatile? Nu stiam ca plata utilitatilor este facultativa si un judecator ar putea da alta sentinta decat plata datoriilor de catre cel in cauza
Hotararea data de judecator are si o explicatie. Cititi acea hotarare si o sa vedeti de ce, care este motivatia. Pot fi chestiuni de fond, de forma, de procedura...
O cauza poate fi chiar din formularea actiunii, daca, asa cum spuneti, actiunea a fost introdusa de administrator si nu de presedintele asociatiei.
Sau asa cum s-a raspuns mai sus, daca asociatia (presedintele si nu administratorul), a solicitat instantei sa emita o somatie de plata pe baza OG 5/2001, o procedura simpla, numai ca si judecata este simpla. Daca cel chemat in judecata nu introduce o intampinare in care sa invoce nustiu ce, nu solicita expertiza..., judecatorul o sa dea o hotarare in favoarea creditorului (asociatiei).
Dar daca restantierul (debitorul), formuleaza o intampinare simpl, in care solicita scurt respingerea cererii asociatiei pe motiv ca sumele solicitate nu sunt lichide, certe si exigibile, judecatorul nu are incotro si respinge actiunea introdusa de asociatie, pentru ca aceasta ar trebui sa prezinte dovezi, sa se faca experiza contabila, sa se depuna documente, probe..., ceea ce inseamna o procedura pe drept comun, cu termene...
Spuneti-ne care este situatia in cazul dumneavoastra, ce fel de actiune a introdus asociatia si cum suna hotararea data de judecator si-apoi ne lamurim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru emitere de somatie pt. rai platnici la intretinere angi25 angi25 Buna ziua! Sunt uluita si greu imi revin! Asociatia noastra a actionat in instanta cativa proprietari rai platnici( \"somatie de plata OG 5/2001). ** 2 ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)
Lista de plata a intretinerii este creanta certa, lichida ºi exigibila cf.og5/2001? carmenbn carmenbn Confor OG 5/2001 se poate admite o somatie de plata daca creanta e certa,lichida si exigibila.Cotele de plata la intretinere,plus penalitatile aferente pot fi ... (vezi toată discuția)