avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua,
Tatal meu lucreaza in prezent la firma la care eu sunt administrator. Vreau sa ii depun dosarul de pensionare anticipata.
Intrebarea mea este : Cand trebuie sa inceteze contractul de munca si sa ii inchid carnetul de munca - atunci cand depun dosarul sau cand ii vine decizia de pensionare ? (pt. ca am inteles ca dureaza cateva luni pana cand ii vine decizia)
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:51, 27 Septembrie 2011
Art. 56 lit. d) din Codul muncii astfel cum a fost modificat prin Legea 40/2011 stabileste ca, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

1. Ii incetati CIM la data cand se comunica decizia de pensionare.
2. Decizia este de admitere a cererii de pensionare si stabileste cuantumul acesteia dar punerea in plata se face de la data incetarii CIM.
3. Perioada in care a lucrat de la data admiterii la pensie (conform deciziei date de casa de Pensii) si pana la punerea in plata se valorifica la data cand pensia se transforma in pensie de limita de varsta.
Si eu la ITM trebuie sa depun ceva pana in momentul cand vine decizia de pensionare?
Completati si transmiteti in Revisal decizia de incetare a CIM, dupa ce primiti decizia de pensionare.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare invaliditate si revisal ContSters56278 ContSters56278 Cum procedez avand in vedere noile prevederi privind Revisal ul ,in cazul in care am un angajat care la 02.07.2009 depune cerere de intocmire dosar pensie de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire. 1,Ziua in care cim inceteaza de drept la data indeplinirii varstei si a stagiului de cotizare pentru pensionare limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Cum se inchide o carte in caz de pensionare limita varsta? Isa  Radov Isa Radov In luna octombrie 2006 un salariat al institutiei noastre a solicitat inceperea procedurilor de intocmire a dosarului de pensionare pentru limita de varsta si ... (vezi toată discuția)