avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema vecin

Buna ziua,

Am o problema cu un vecin si as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Acum aproximativ un an ne-am mutat intr-o localitate de la marginea Timisoarei.Terenul se afla pe o strada noua infinatata pe care mpmentan suntem 4 vecini(acesta strada este infundata la capat).Problema noastra este ca unul dintre vecini a deschis de 1 luna un service auto.Din ce am vazut probabil ca are ceva autorizatii din cauza ca are firma pusa peste tot(deci nu se ascunde).
Inainte sa faca acest lucru a venit la fiecare vecin in parte sa ne intrebe daca suntem de acord si binenteles ca toti l-am refuzat.

Imi puteti spune va rog daca are nevoie de acordul vecinilor sau daca il putem opri in vreun fel.

Aici un link catre o imagine cu zona:
[ link extern ]

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xe0n , utilizator 17:22, 23 Septembrie 2011
Drumul care permite accesul la proprietati este drum privat, de servitute? Daca ati cumparat toti de la acelasi dezvoltator, in mod cert, este. Atunci, practic vecinul cu service-ul nu poate da acces altora (clientii service-ului) pe acel drum, pe acolo avand acces numai riveranii. Puteti verifica firma la Registrul Comertului sa vedeti daca e inregistrata legal si daca are declarat punctul de lucru la adresa unde functioneaza service-ul. Puteti verifica si la Primarie daca are autorizatia de functionare pentru activitatea pe care o desfasoara ori daca plateste taxele legale pentru toate firmele si anunturile afisate. Nu in ultimul rand, vedeti daca este autorizat de RAR. Daca nu e, l-ati ars, ca sa zic asa. Puteti sa sesizati de asemenea: Pompierii (are nevoie de autorizatie), Autoritatea de mediu (daca are cabina de vopsire are neaparata nevoie de autorizatie). Daca puteti considera zona un mini-cartier rezidential, puteti sa incercati sa faceti o asociatie cu regulament propriu. Daca toate cele de mai sus, prin absurb, sunt in regula, puteti sa-i cereti sa dea acces clientilor in service nu de pe drumul de servitute, ci de pe drumul principal.
Strada este cedata la primarie...pot face ceva in cazul asta?
De asemenea va rog sa imi spune-ti daca are nevoie de ocordul nostru(veciniilor) ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde doresc sa construiesc casa este o strada privata cu acces ... Boze Boze Unde doresc sa construiesc casa este o strada privata cu acces din drum public ( suntem 5 locatari; restu aproape au terminat construcția; eu acum as dori sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Nu mai am drum acces mialisa mialisa Am un teren intravilan,care avea pe vremea comunismului un drum de acces la strada principala(atunci locuiam acolo,dar am fost inundati,cei de la asigurari pe ... (vezi toată discuția)