Unde doresc sa construiesc casa este o strada privata cu acces din drum public ( suntem 5 locatari; restu aproape au terminat construcția; eu acum as dori sa încep dar..), primăria nu îmi da autorizația de construcție deoarece nu am autorizație a cai de acces ( vor proiect exact ca la o casa : geo, topo, DTAC, etc) deasemenea ce îmi cer ei nu găsesc nici unde pe site-ul primărie cu ce acte sau despre ce este vorba
In momentul cand ati cumparat acel loc de casa, trebuia sa verificati daca este loc infundat sau are sau nu acces la drumul public prin acel drum infundat - strada privata. Normal aceastrada privata este proprietate comuna a celor cinci proprietari indiferent daca au sau nu constructie pe locurile de casa. Vedeti cartea funciara colectiva unde trebuie sa fie prevazuta servitutea sau cota parte din strada privata.
In cazul cand proprietarul strazii e unic proprietar, atunci trebuie saii cereti servitute de trecere auto si cu piciorul. Greseala facuta este ca nu ati verificat locul cumparat daca este loc infundat, sau cu servitute de trecere.