avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu mai am drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu mai am drum acces

Am un teren intravilan,care avea pe vremea comunismului un drum de acces la strada principala(atunci locuiam acolo,dar am fost inundati,cei de la asigurari pe vremea aceea ne-au platit despagubirea,dar a trebuit sa demolam casa).
Problema e ca acum nu pot face cadastru,pt ca primaria a vandut din terenuri,inclusiv drumul de acces si acum nu pot lua nr.stradal pt ca efectiv nu am pe unde iesi la strada principala.Platesc impozit la o mica constructie de 7 mp ,dar figurez pe o strada la care ajung doar trecand un parau.Acum cine se face vinovat de disparitia drumului?Harta veche a comunei cu PUC-ul aferent nu mai exista(raspuns de la primarie)Cel care a cumparat drumul,are cadastru,intabulare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 17:35, 15 Februarie 2010
pe vecin il puteti actiona in judecata pentru servitute de trecere.. si il despagubiti pentru terenul afectat de accesul dvs, ori cu teren din terenul dvs, ori cu bani..
am intalnit o situatie ca a dvs dar solutia data de instanta a fost de tot rasul, deoarece judecatorul a refuzat sa dea servitute de trecere motivand ca se putea face acces peste parau pana la imobil... o aiureala ce a fost in final casata dar cu emotii pentru mine ca avocat si pentru clientul meu, proprietarul imobilului fara trecere
harta veche nu mai exista la primarie? este la OCPI din judetul dvs. Sunt harti cadastrale facute in ani '70-'80 inclusiv un registru cadastral in care "drumul de exploatare" sau agricol sau cum era el are chiar si un numar cadastral. Un autorizat cadastru din zona v-ar putea da mai multe relatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege te obliga sa cedezi un drum de acces la trei locuințe? Maria Popan Maria Popan Suntem trei familii fără drum de acces. Drumul de acces vechi este printr-o vale (parau). Vecinul nu vrea să ne dea drum pe terenul lui, cu toate că vrem ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute KaterinaKarenina KaterinaKarenina Buna seara. Am o problema cu un teren extravilan ramas mostenire de la tatal meu,teren care este blocat-adica noul proprietarul care ar trebui sa ne ofere ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)