avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de posesie, sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de posesie, sau nu?

Buna ziua!
Am si eu o problema legata de un gard construit acum 10 ani intre noi si vecinii nostrii.Cand am cumparat terenul respectiv, atat curtea noastra cat si cea a vecinilor avea o imparteala ciudata( la un moment dat pe o portione de 20 m curtea lui intra in curtea noastra si pe urmatorii 10 m, invers, curtea noastra in curtea lor,
De comun acord am stabilit atunci sa indreptam curtile si sa facem gardul drept in asa fel incat cati metri luam eu de la el atatia metrii primea si el de la noi. Problema este ca acu' 10 ani nu am facut actele necesare. Intre timp, relatiile dintre noi s-au deteriorat. Intrebarea mea este: dupa 10 ani acest vecin poate sa ne fac surpriza sa darame gardul si sa-l mute la loc cum era in acte?
Mentinez faptul ca gardul este din ciment cu fundatie de 1 m si este construit in intregime de catre noi, vecinul respectiv nu a contribuit cu nimic, nici financiar nici in vreun alt fel
Cel mai recent răspuns: andreeava , utilizator 19:48, 24 Septembrie 2011
Buna ziua,

vecinul dvs. nu poate proceda in acest mod. In cazul in care ar darama gardul el s-ar face vinovat de infractiunea de tulburare de posesie.
Vecinul dvs, ar putea incerca sa faca aceasta modificare la instanta de judecata printr-o actiune civila. Eu nu cred insa ca va face acest lucru intrucat acest tip de actiune implica niste cheltuieli destul de serioase - taxe de timbru, cheltuieli cu expertiza, onorarii avocati.

Avocat Costi Boncu
Multumesc mult pentru raspuns! Nu este chiar ce ma asteptam, dar asta e. Eu credeam ca dupa 10 ani nu ne mai poate actiona in judecata, cata vreme atata timp a fost de acord ,mi se pare ilogic sa se faca acest lucru.Dar daca asra e legea.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de tulburare de posesie silviaturcu silviaturcu Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am un vecin care are aproape toata casa construita pe limita de hotar sau cum se mai spune in termeni populari ... (vezi toată discuția)
Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea mea, si ... eugen1985 eugen1985 Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea mea, si imposibilitate de a imi face gard Buna ziua, am o problema, si nu stiu cum sa o rezolv Am ... (vezi toată discuția)
Gard daramat si lasat asa 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Am doua intrebari: 1. Pe una dintre laturile casei mamei mele se afla o cladire care tinea loc de gard. Anul trecut terenul pe care era ... (vezi toată discuția)