avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare pamant nationalizat. Legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare pamant nationalizat. Legea 18/1991

Buna ziua!

Am si eu o problema... Bunicul meu a avut o bucata de pamant nationalizata de comunisti. Dupa revolutie nu a mai umblat sa-si recupereze pamantul si bucata respectiva de pamant a fost luata de vecini (ei avand, la randul lor, pamant nationalizat, pe care l-au cerut in baza legii 18/1991, dar li s-a dat pamantul bunicului). Acum bunicul meu a murit. Intrebarea mea este daca tatal meu mai poate sa recupereze pamantul cu pricina. De asemenea, Legea 18/1991 mai e in vigoare? Eu am descarcat de pe internet legea si scrie (la inceput) ca termenul de aplicare al acesteia e de pana la 31 dec. 2001, conform OG 69/2000.
Cel mai recent răspuns: marius29_86@yahoo.com , utilizator 09:25, 27 Septembrie 2011
Ultima zi de formulare a cererilor a fost 30.11.2005 (legea 247/2005 a prelungit termenul de depunere a dosarelor in baza legii 18/1991). Sanse? Avand in vedere ca nu s-a formulat cerere in termen si nu s-a urmat procedura prealabila, singurul drum a ramas o actiune in instanta, cu sanse mici de reusita (parerea mea).
este o rusine nationala si trebue sa fie trcuta cu R O S U in istoria partidelor politice de dupa 90 in cea ce priveste restituirea activelor si pasivelor confiscate ,sechestrate etc A B U Z I V de catre oranduirea comunista de dupa 1944 . justificarea - motivare celor de mai sus C O N S T A in " restituirea acestora pe baza de cerere pentru care S-A STABILIT TERMEN DE DECADERE DIN DREPTUL DE A BENEFICIA DE RESTITUIRE ,PRIN TOATE ACTELE EMISE IN MATER=IEI ( din nou si nu se da F U R T ) . C a n d exista registre agricole ,evidenta fiscala , intabulari si harti topo de proprietati ale fostilor proprietari . r u s i n e
Kyandra, eu nu am gasit in Legea 247/2005 aliniatul in care se prevede prelungirea termenului pana la 30.11.2005. Esti sigura ca asta e termenul pana la care s-au putut depune dosarele? Poate cineva, care e sigur de informatie, sa-mi spuna daca termenul de depunere a dosarelor a s-a implinit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare az08 az08 Familia mea a detinut un pogon de pamant intr-un sat,cand sa facut nationalizarea in 1947 pamintul a fost nationalizat si nu stiu daca primaria a facut ... (vezi toată discuția)
Probleme funciare Manea Stefan Manea Stefan avand titlu de proprietate din 1945 original si confirmare de la Arhiva statului doresc sa aflu daca pot intra in posesia suprafetei de pamant de pe titlu. (vezi toată discuția)
Retrocedare pamant ana-roxana ana-roxana mai exista o lege in vigoare ptr. retrocedare de pamanturi se mai pot depune cereri ?, tata a aflat ca bunicul mai putea depune cerere ptr retrocedarea a 11 ... (vezi toată discuția)