Am si eu o problema... Bunicul meu a avut o bucata de pamant nationalizata de comunisti. Dupa revolutie nu a mai umblat sa-si recupereze pamantul si bucata respectiva de pamant a fost luata de vecini (ei avand, la randul lor, pamant nationalizat, pe care l-au cerut in baza legii 18/1991, dar li s-a dat pamantul bunicului). Acum bunicul meu a murit. Intrebarea mea este daca tatal meu mai poate sa recupereze pamantul cu pricina. De asemenea, Legea 18/1991 mai e in vigoare? Eu am descarcat de pe internet legea si scrie (la inceput) ca termenul de aplicare al acesteia e de pana la 31 dec. 2001, conform OG 69/2000.
Ultima zi de formulare a cererilor a fost 30.11.2005 (legea 247/2005 a prelungit termenul de depunere a dosarelor in baza legii 18/1991). Sanse? Avand in vedere ca nu s-a formulat cerere in termen si nu s-a urmat procedura prealabila, singurul drum a ramas o actiune in instanta, cu sanse mici de reusita (parerea mea).
este o rusine nationala si trebue sa fie trcuta cu R O S U in istoria partidelor politice de dupa 90 in cea ce priveste restituirea activelor si pasivelor confiscate ,sechestrate etc A B U Z I V de catre oranduirea comunista de dupa 1944 . justificarea - motivare celor de mai sus C O N S T A in " restituirea acestora pe baza de cerere pentru care S-A STABILIT TERMEN DE DECADERE DIN DREPTUL DE A BENEFICIA DE RESTITUIRE ,PRIN TOATE ACTELE EMISE IN MATER=IEI ( din nou si nu se da F U R T ) . C a n d exista registre agricole ,evidenta fiscala , intabulari si harti topo de proprietati ale fostilor proprietari . r u s i n e
Kyandra, eu nu am gasit in Legea 247/2005 aliniatul in care se prevede prelungirea termenului pana la 30.11.2005. Esti sigura ca asta e termenul pana la care s-au putut depune dosarele? Poate cineva, care e sigur de informatie, sa-mi spuna daca termenul de depunere a dosarelor a s-a implinit?
Retrocedare
az08
Familia mea a detinut un pogon de pamant intr-un sat,cand sa facut nationalizarea in 1947 pamintul a fost nationalizat si nu stiu daca primaria a facut ... (vezi toată discuția)
Retrocedare pamant
ana-roxana
mai exista o lege in vigoare ptr. retrocedare de pamanturi se mai pot depune cereri ?, tata a aflat ca bunicul mai putea depune cerere ptr retrocedarea a 11 ... (vezi toată discuția)