avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gravida-drept la ore libere platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gravida-drept la ore libere platite

buna ziua
va rog sa-mi spuneti ca articol prevede ca o gravida poate beneficia de ore libere platite(16 ore /luna).
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 16:35, 23 Septembrie 2011
OUG 96/2003:
Art. 2, c) salariata gravida este femeia care anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa ii ateste aceasta stare;
Art. 15. - Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale in limita a maximum 16 ore pe luna, in conditiile prevazute la art. 2 lit. f), in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in timpul programului de lucru, fara diminuarea drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru consultatii medicale Paula Tudor Paula Tudor Buna dimineata! De ceva timp ma intreb daca mai e valabila reglementarea legislativa conform careia o salariata insarcinata are dreptul intr-o luna la 2 zile ... (vezi toată discuția)
Dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale pentru angajatele gravide imosoft imosoft Buna ziua, Am niste intrebari legate de dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale, in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in ... (vezi toată discuția)
Protectia maternitatii Catalina Covaliu Catalina Covaliu In situatia in care o colega, anunta doar verbal \\"starea\\" de sarcina, care sunt pasii care trebuie urmati? Atat de catre angajator, insa si de catre ... (vezi toată discuția)