avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu plata in rate la constructor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu plata in rate la constructor

Buna ziua,
Scuze daca am incadrat intrebarea in forumul gresit dar nu-mi dau seama unde exact sa o pun.
Ma intereseaza ce trebuie urmarit neaparat in cazul in care vreau sa cumpar un apartament cu plata in rate la constructor.
De asemenea daca trebuie urmarit ceva special in cazul in care constructorul e in insolventa.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lukeh , utilizator 17:45, 28 Septembrie 2011
Daca nu vi se transfera proprietatea asupra apartamentului la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, sa nu cumparati un astfel de apartament. In cazul in care vanzatorul intra in insolventa nu veti avea decat un drept de creanta , chirografar impotriva vanzatorului si niciun drept asupra a[artamentului.
Multumesc pentru raspuns.
M-am mai interesat putin si cei de la care vreau sa cumpar se afla deja in reorganizare judiciara. Din acest motiv am inteles ca nu se poate transfera proprietatea decat la dupa ce termin de platit ratele direct la producator si nici nu pot stinge eu ipoteca. Sa inteleg ca in aceasta situatie nu ar trebui sa aleg in nici un caz plata in rate la dezvoltator?
Dar in cazul in care voi lua un credit si voi plati toata suma pot aparea probleme?
Multumesc
Daca o astfel de vazare e aprobata deja de comitetul creditorilor sau de judecatorul sindic, in cadrul procedurii, sau face parte din planul de reorganizare si pretul e unul acceptat de creditori si de sindic, nu vad de ce ati avea probleme. Bunul devine al dvs din momentul cumpararii, nu mai aveti nicio legatura cu dezvoltatorul insolvent.
Va referiti in raspuns la plata integrala, nu la rate la dezvoltator. Corect?
Un contract de vanzare cumparare este tot ce-mi trebuie in acest caz su trebuie sa vad undeva ca a fost aprobata dupa cum ziceti?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cristi i cristi i Buna ziua! Va rog o lamurire la urmatoarea situatie:am dat un avans pt un apartament iar consructorul a inceput procedura de insolventa(la ... (vezi toată discuția)
Rate dezvoltator lucianrosca lucianrosca Se da urmatoarea speta; se face un contract de vanzare - cumparare pentru o casa, plata in rate la dezvoltator. Transferul proprietatii se face la plata ... (vezi toată discuția)
Insolventa constructor Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), ... (vezi toată discuția)