avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rate dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rate dezvoltator

Se da urmatoarea speta; se face un contract de vanzare - cumparare pentru o casa, plata in rate la dezvoltator. Transferul proprietatii se face la plata ultimei rate. Contractul se inregistreaza in cartea funciara. Ce riscuri exista pentru cumparator daca vanzatorul intra in insolventa sau faliment?
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 17:11, 19 Februarie 2014
Riscul sa piarda casa si toate ratele achitate in avans.
N-as cumpara o casa in acest fel nici mort.
riscul e si daca la momentul incheierii contractului NU este vreo ipoteca pe el?
Da.
Mai ales daca nu este ipoteca, riscul este mare.
Problema dvs. - ca cumparator - este faptul ca transferul efectiv de proprietate se va face la ultima rata.
Pana la plata ultimei rate, apartamentul ramane al dezvoltatorului.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cu plata in rate direct la dezvoltator karaa karaa Lucrez in parteneriat(asociat) la o agentie imobiliara si de curand am adoptat un sistem de achizitie a caselor cu plata in rate la dezvoltator pe termen de 20 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare camiha camiha O societate comerciala isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat de la o cooperatriva mestesugaresca. Acum a aparut ocazia de a cumpara acest ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu plata in rate la constructor lukeh lukeh Buna ziua, Scuze daca am incadrat intrebarea in forumul gresit dar nu-mi dau seama unde exact sa o pun. Ma intereseaza ce trebuie urmarit neaparat in cazul ... (vezi toată discuția)