Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati daca aveti cunostiintele necesare.
Am sa o spun pe scurt, parintii mei sunt divortati iar mama mea a facut un imprumut la banca pe care nu l-a platit decat 3 ani de zile, au mai ramas dobanzi foarte multe pentru care acum s-a ajns la o suma de aprox 6mii de euro.
Un avocat mi-a spus ca: ´´prejudiciul se ia in considerare la peste 10 mii euro. sau litigiul pe casa se pune numai la o suma mai mare sau cel putin egala cu jumatate din suma casei!´´
si ca ´´s-au platit deja 3 ani din suma iar limita de plata OBLIGATORIE este de 6 luni. dupa 3 ani de zile deja suma este achitata. Executarea judecatoreasca silita (din care se deduce intrarea si punerea sechestrului ) se calculeaza ca proces civil, DAR intrarea si punerea sechestrului se considera un proces penal! deci executarea silita in acest caz este ilegala DEOARECE: conform consitutiei fiecarui stat, un proces civil, nu poate fi combinat si amestecat cu fapte penale precum aprobarea actului de sustragere a bunurilor din casa sau de sechestru´´
Tatal meu nu a semnat nimic cu banca care a acordat imprumutul iar acum, dupa divort, s-a trezit ca este dat in judecata si ca trebuie sa plateasca banii sau ii ia casa, bunurile etc.
As dori sa stiu daca este legal asa ceva, daca el nu stia nimic, nu a semnat nimic, daca dupa divort impartitul casei nu s-a efectuat, este obligat el sa platasca?
Avocat mi-a spus si: introducerea unei firme de recuperari pentru a obliga cetateanul la plata este o masura extrema, ilegala si impotriva drepturilor omului, fapt din care reiese ca in mometul in care mi se pune sechestru pe casa, pentru o suma infima in raport cu valoarea casei, deducem acte de camatarie, forta si abuz.
In plus, tatal meu a devenit somer cam de o luna de zile...domnul avocat mi-aspus ca: conform legilor de insolvabilitate, in momentul in care cineva devine somer si nu dispune de niciun venit, banca are obligatia de a astepta reintrarea vietii in normal (angajarea) sau de a impune minimul de plata obligatoriu in caz de somer, suma valorata la 50 ron pe luna.
Ieri avut loc unul dintre procese, s-a amanat desigur, pentru ca banca si a primit banii de la firma de recuperari si acum urmeaza alt proces intre tata si firma de recuperari..
Este adevarat ce a spus acel avocat? sunt foarte ingrijorata si nu stiu cum sa procedez sa imi ajut tatal. Multumesc mult pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns:
ContSters221975 , utilizator
19:12, 28 Septembrie 2011