avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita sau litigiu pe casa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita sau litigiu pe casa

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati daca aveti cunostiintele necesare.
Am sa o spun pe scurt, parintii mei sunt divortati iar mama mea a facut un imprumut la banca pe care nu l-a platit decat 3 ani de zile, au mai ramas dobanzi foarte multe pentru care acum s-a ajns la o suma de aprox 6mii de euro.
Un avocat mi-a spus ca: ´´prejudiciul se ia in considerare la peste 10 mii euro. sau litigiul pe casa se pune numai la o suma mai mare sau cel putin egala cu jumatate din suma casei!´´
si ca ´´s-au platit deja 3 ani din suma iar limita de plata OBLIGATORIE este de 6 luni. dupa 3 ani de zile deja suma este achitata. Executarea judecatoreasca silita (din care se deduce intrarea si punerea sechestrului ) se calculeaza ca proces civil, DAR intrarea si punerea sechestrului se considera un proces penal! deci executarea silita in acest caz este ilegala DEOARECE: conform consitutiei fiecarui stat, un proces civil, nu poate fi combinat si amestecat cu fapte penale precum aprobarea actului de sustragere a bunurilor din casa sau de sechestru´´


Tatal meu nu a semnat nimic cu banca care a acordat imprumutul iar acum, dupa divort, s-a trezit ca este dat in judecata si ca trebuie sa plateasca banii sau ii ia casa, bunurile etc.

As dori sa stiu daca este legal asa ceva, daca el nu stia nimic, nu a semnat nimic, daca dupa divort impartitul casei nu s-a efectuat, este obligat el sa platasca?

Avocat mi-a spus si: introducerea unei firme de recuperari pentru a obliga cetateanul la plata este o masura extrema, ilegala si impotriva drepturilor omului, fapt din care reiese ca in mometul in care mi se pune sechestru pe casa, pentru o suma infima in raport cu valoarea casei, deducem acte de camatarie, forta si abuz.

In plus, tatal meu a devenit somer cam de o luna de zile...domnul avocat mi-aspus ca: conform legilor de insolvabilitate, in momentul in care cineva devine somer si nu dispune de niciun venit, banca are obligatia de a astepta reintrarea vietii in normal (angajarea) sau de a impune minimul de plata obligatoriu in caz de somer, suma valorata la 50 ron pe luna.
Ieri avut loc unul dintre procese, s-a amanat desigur, pentru ca banca si a primit banii de la firma de recuperari si acum urmeaza alt proces intre tata si firma de recuperari..

Este adevarat ce a spus acel avocat? sunt foarte ingrijorata si nu stiu cum sa procedez sa imi ajut tatal. Multumesc mult pentru un eventual raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
DumitrescuMona, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 19:12, 28 Septembrie 2011
Doamna/domnule unde ati gasit acel avocat? V-a spus numai prostii. Banca, sau firma de recuperare careia banca i-a cesionat creanta sa, nu poate executa un bun comun decat pentru o datorie comuna. Daca datoria este doar a unuia dintre soti/actuali fosti soti, nu pot executa casa decat in urma partajului.
Tatal dvs ce acte a primit? Despre ce procese este vorba? Nu cumva un proces de partaj a casei, imparteala a bunului comun? Pot face asta si pot obtine chiar incredintarea imobilului catre sotul datornic ca sa poata executa silit imobilul.
Daca valoarea casei e mult mai mare decat imobilul, mai bine plateste datoria, eventual face un angajament de plata. Poate retine ulterior suma platita din sulta pe care o datoreaza sotiei, altfel e in pericol sa piarda casa pentru acea datorie de 6000 EUR.

Pentru ca am vazut ca ati editat am sa competez spunandu-va ca ideile exprimate de acel avocat sunt niste tampenii incredibile ce nu au niciun temei legal, sunt doar insiruiri de prostii. A se nota ca ma refer la idei si nu la persoana ce le-a exprimat, adica avocatul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
Imprumutul nu are cum sa fie comun deoarece tatal meu nu a semnat pentru el. Nu stia nimic despre asa ceva. Mama a plecat din tara....si el a ramas sa plateasca niste bani de care nu stia nimic.
Trebuie sa existe o lege care sa il ajute...asa orice femeie poate sa faca imprumuturi si sa fuga si sa lase un biet om sa le plateasca.
Partajul nu s-a efectuat, mama a renuntat la part ei insa amical, adica nu s-a semnat nimic, a ramas partaj nefinalizat.
Desi partajul nu exista banca a angajat executori si firma derecuperari sa vina sa ia casa. Ce fac? Cum este posibil asa ceva?
Refritor la bani, taatl meu este somer, nu are bani nici de darile casei..da sa ma plateasca o suma de bani de care nici nu stia.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
DumitrescuMona, utilizator
Doamna, este executat silit un bun comun. Casa este a ambilor soti, nu doar a tatalui. Daca nu s-a facut partaj, este bun comun. Ei cer acum probabil impartirea bunului comun ca sa poata executa partea mamei. Este absolut normal si corect.
Am inteles, insa litgiul pe casa au dreptul sa il puna?
La ultimul proces, banca a incheiat legatura cu tata deoarece si a primit banii de la o firma de reuperari iar firma asta acum vine in proces ca sa isi ia ea banii. Insa pana acum nu s-a discutat nimic despre partaj, numai despre executarea silita si despre luarea casei ceea ce mi se pare absurd, sa se piarda o casa de 30 de ori mai scumpa pentru 6mii e euro..
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
DumitrescuMona, utilizator
Doamna,

Daca doriti sa primiti raspunsuri corecte si complete, fiti va rog exacta si completa in expunerea situatiei.
Ce proces aveti pe rol? Ce cere reclamanta banca/societate de recuperare a creantei?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Adulter ana1881 ana1881 Buna ziua! Va dau o speta: parinti de 65, respectiv 59 ani, probleme cu firma, se acceseaza un credit cu garantie imobiliara-parintii sunt ambii proprietarii ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)