avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita sau litigiu pe casa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita sau litigiu pe casa

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati daca aveti cunostiintele necesare.
Am sa o spun pe scurt, parintii mei sunt divortati iar mama mea a facut un imprumut la banca pe care nu l-a platit decat 3 ani de zile, au mai ramas dobanzi foarte multe pentru care acum s-a ajns la o suma de aprox 6mii de euro.
Un avocat mi-a spus ca: ´´prejudiciul se ia in considerare la peste 10 mii euro. sau litigiul pe casa se pune numai la o suma mai mare sau cel putin egala cu jumatate din suma casei!´´
si ca ´´s-au platit deja 3 ani din suma iar limita de plata OBLIGATORIE este de 6 luni. dupa 3 ani de zile deja suma este achitata. Executarea judecatoreasca silita (din care se deduce intrarea si punerea sechestrului ) se calculeaza ca proces civil, DAR intrarea si punerea sechestrului se considera un proces penal! deci executarea silita in acest caz este ilegala DEOARECE: conform consitutiei fiecarui stat, un proces civil, nu poate fi combinat si amestecat cu fapte penale precum aprobarea actului de sustragere a bunurilor din casa sau de sechestru´´


Tatal meu nu a semnat nimic cu banca care a acordat imprumutul iar acum, dupa divort, s-a trezit ca este dat in judecata si ca trebuie sa plateasca banii sau ii ia casa, bunurile etc.

As dori sa stiu daca este legal asa ceva, daca el nu stia nimic, nu a semnat nimic, daca dupa divort impartitul casei nu s-a efectuat, este obligat el sa platasca?

Avocat mi-a spus si: introducerea unei firme de recuperari pentru a obliga cetateanul la plata este o masura extrema, ilegala si impotriva drepturilor omului, fapt din care reiese ca in mometul in care mi se pune sechestru pe casa, pentru o suma infima in raport cu valoarea casei, deducem acte de camatarie, forta si abuz.

In plus, tatal meu a devenit somer cam de o luna de zile...domnul avocat mi-aspus ca: conform legilor de insolvabilitate, in momentul in care cineva devine somer si nu dispune de niciun venit, banca are obligatia de a astepta reintrarea vietii in normal (angajarea) sau de a impune minimul de plata obligatoriu in caz de somer, suma valorata la 50 ron pe luna.
Ieri avut loc unul dintre procese, s-a amanat desigur, pentru ca banca si a primit banii de la firma de recuperari si acum urmeaza alt proces intre tata si firma de recuperari..

Este adevarat ce a spus acel avocat? sunt foarte ingrijorata si nu stiu cum sa procedez sa imi ajut tatal. Multumesc mult pentru un eventual raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
DumitrescuMona, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 19:12, 28 Septembrie 2011
Jocandi Causa a scris:




multumesc...am participat la o discutie si am apreciat atunci ca cesiunea avand la baza un titlu executor autentic, noul titlu nu constituie titlu daca nu respecta aceeasi forma..si desi vad.. si rationez ca e....ma scarpin cu mana stanga la urechea dreapta...e...
desigur asta daca legea nu distinge in mod special ca cesiune creantelor izvorand din contractele de credit neautentice constituie titlu


Eronat. Nu contractul de cesiune constituie titlu ci contractul de credit. Cesiunea e doar vanzarea drepturilor creditorului. Fata de debitor titlul executoriu al cesionarului este contractul de credit. Nu condundati cu novatia, e cu totul alta institutie. Cesiunea poate constitui titlu executoriu, daca este o garantie reala mobiliara. insa, nu are nicio importanta asta. ceea ce executa cesionarul este contractul de credit nu contractul de cesiune.

Si va mai contrazic odata, cesiunea unui drept de creanta constatat prin inscris autentic nu trebuie sa se faca in forma autentica.

imi indicati si ceva temeiuri...stiu ca un contract de credit e titlu din '98 si novatia vizeaza obligatia si NU dreptul..
plus exceptii de la formalismul inscrisurilor autentice...

Milica, mai citeste odata cesiunea si inca odata ce inseamna formalismul inscrisurilor autentice.
Apoi citeste efectele contractelor fata de terti. Cum sa reprezinte cesiunea titlu impotriva debitorului cedat in situatia in care debitorul nu este parte in acel contract? Nu iti suna nimic aiurea? :training:
Milica, novatia nu vizeaza obligatia ci presupune inlocuirea obligatiei cu una noua, rezultand un nou titlu de creanta. Dreptul meu fata de tine nu poate fi acelasi cu dreptul meu fata de gheorghe, afara de cazul in care tu si gheorghe sunteti aceeasi persoana, dar atunci e novatie cu schimbare d eobiect, si presupune o obligatie noua, o obligatie noua are evident un alt drept corelativ, dreptul de a primi 5 lei nu poate fi acelasi cu dreptul de a primi o eugenie care valoreaza 5 lei.
:"> am citit si intr-o oarecare masura ai dreptate..
[ link extern ]

situatia in opinia mea e identica la actele autentice, contractele de credit fiind doar o exceptie...cred, desi as avea comentarii:)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ContSters221975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Adulter ana1881 ana1881 Buna ziua! Va dau o speta: parinti de 65, respectiv 59 ani, probleme cu firma, se acceseaza un credit cu garantie imobiliara-parintii sunt ambii proprietarii ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)