avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adulter

Buna ziua! Va dau o speta: parinti de 65, respectiv 59 ani, probleme cu firma, se acceseaza un credit cu garantie imobiliara-parintii sunt ambii proprietarii casei. Fiul le imprumuta si el o suma de bani-nerambursata inca! Intre timp, fiul se intoarce din strainatate, se muta impreuna cu familia (sotia si copilul) in casa parinteasca ipotecata, unde a locuit si inainte de mutarea in strainatate. Mama se angajeaza in strainatate si plateste singura ratele creditului, in timp ce tatal, cu un comportament constant adulterin si agresiv, incearca sa-si oblige fiul sa plece din casa. Nereusind inca, isi aduce fara acordul cuiva, concubina sa locuiasca in aceeasi curte cu fiul lui si familia acestuia. Cine si cum are dreptul sa locuiasca in casa in aceste conditii, si ce masuri legale poate lua femeia astfel incat sa nu-i mai fie deranjati copiii, si sa nu locuiasca in casa ei alta femeie, mai ales ca ea nu este acasa! Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:30, 21 Mai 2018
Casa este proprietatea ambilor, fiecare proprietar are dreptul să găzduiască în partea lui pe cine doreşte.
Fiul, chiar dacă a contribuit cu bani pentru credit, acei bani reprezintă o creanţă independentă de proprietatea asupra casei.
Împrejurarea că mama plăteşte singură creditul are relevanţă în condiţia unui partaj al bunurilor dobândite în timpul căsătoriei, dacă mama se hotăreşte să divorţeze.
Situaţia dvs. e delicată. fiindcă, dacă mama nu mai plăteşte creditul la bancă , iar tatăl nu are din ce plăti (sau nu vrea sau îşi ascunde veniturile), banca poate vinde imobilul la licitaţie, de obicei acestea se fac mult sub preţul pieţei (aici e treaba executorului judecătoresc ) şi din banii obţinuţi, în primul rând se îndestulează banca, executorul, abia apoi restul creditorilor.
Practic, nu aveţi cum să evacuaţi amanta tatălui din casă.




Va multumesc pentru raspuns! Insa, ca sa poata fi vorba de ¨parte¨, nu ar trebui ca mai intai aceasta sa se stabileasca juridic? Cine decide ce parte corespunde fiecaruia? Parintii nu sunt divortati! Si inca o intrebare, va rog! Daca mama achita creditul intre timp, in caz de partaj, acesta mai produce efecte, in sensul ca: - ii sunt scazute jumatate din datoriile achitate sau neachitate - tatalui - din partea ce i se cuvine la partaj?
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
ana1881, utilizator
Părinţii răspund în solidar pentru creditul contractat.
Dacă mama achită creditul, în caz de partaj, poate să beneficieze de o parte mai mare , în funcţie de suma achitată de ea, dar şi el poate demonstra că a făcut cheltuieli cu modernizarea, cu întreţinerea... Costul unui partaj e enorm, trebuie plătit expert evaluator, taxă de timbru în funcţie de valoarea bunurilor de partajat, avocaţi, este un proces de durată şi comportă mult stres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau litigiu pe casa DumitrescuMona DumitrescuMona Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati daca aveti cunostiintele necesare. Am sa o spun pe scurt, parintii mei sunt divortati iar mama mea a facut un imprumut ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru un cont inchis in locul altei persoane Dinte Dinte Buna seara! Va prezint urmatoarea situatie: O familie formata din 3 membri: cei 2 soti si baiatul lor de 25 ani. In urma cu 7 ani, sotul face un imprumut ... (vezi toată discuția)