avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citare prin afisare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citare prin afisare.

un martor citat prin afisare, nu se prezinta la proces. ce se intampla in aceasta situatie? se remunta la martor? Care este sanctiunea martorului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 29 Septembrie 2011
Se dispune mandat de aducere a martorului, iar daca asta nu rezolva situatia se va dispune un alt mandat de aducere cu insotitor.
Buna ziua

Instanta poate pune in discutia partilor renuntarea la martorul propus, avand in vedere neprezentarea in mod repetat la termenul fixat pentru judecata.
Deasemeni instanta de judecata poate cita martorul cu mandat de aducere, sau poate amenda martorul daca se poate proba reaua-credinta a acestuia ca urmare a neprezentarii la termenul de judecata

Toata stima
Va multumesc!
Ce fel de proces este?
Civil sau penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul martorului de a se prezenta carsteaverginica carsteaverginica daca pun pe cineva martor , dar acesta nu doreste sa fie pus ca martor desii cunoaste situatia ,voi fi trasa in vreun fel la raspundere ca l-am citat fara ... (vezi toată discuția)
Martor in proces civil ahileahile ahileahile Sunt martor la o afisare de proces verbal,acum sunt citat in instanta la un tribunal la 250Km de orasul meu de resedinta si in plus o sa fiu plecat din tara pt ... (vezi toată discuția)
Rog explicatie la o citatie calina67 calina67 buna ziua, as vrea sa va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:am primit o citatie in care am fost chemata in calitate de martor la un organ de politie, ... (vezi toată discuția)