avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor in proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor in proces civil

Sunt martor la o afisare de proces verbal,acum sunt citat in instanta la un tribunal la 250Km de orasul meu de resedinta si in plus o sa fiu plecat din tara pt urmatoarele 6luni.
Nu o sa ma prezint la proces ma intereseaza sa ma lamuriti care sunt consecintele in urma neprezentarii mele,eu nu am nici o treaba cu procesul sunt citat ca martor la fond nu prea stiu ce insemana asta.
Ma intereseaza de cate ori o sa fiu citat as vrea sa ma lamuriti care-i procedura sau asta ramane la latitudinea judecatorului?
Care este amenda maxima cu care pot fi sanctionat?pot fi amendat de mai multe ori?dupa emiterea mandatului de aducere procesul o sa-si continue cursul fara mine? sau mandatul de aducere o sa se tot repete chiar daca eu nu am cum sa ajung nici cu mandat de aducere.
Multumesc pt lamuriri.
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 13:48, 21 Martie 2013
Buna seara!

Maximul amenzii care vi se poate aplica, potrivit noului cod de procedura civila, este de 700 de lei si de 500 de lei, potrivit vechiului cod.

In momentul in care agentul insarcinat a va aduce cu mandat va instiinta instanta de faptul ca nu mai sunteti in tara, cel mai probabil se va renunta la marturia dumneavoastra.

Numai bine!
Ar fi bine să înştiinţaţi instanţa că nu vă ve-ţi afla în ţară în perioada respectivă drept pentru care rugaţi a nu vă mai cita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)
Citatie dragosdys dragosdys Buna ziua, Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)
O ruda intentioneaza sa ma cheme drept martor intr-un proces ... LariLara LariLara O ruda intentioneaza sa ma cheme drept martor intr-un proces de mostenire, dar nu vreau sa ma prezint. E vorba despre o verisoara ,despre care o alta verisoara ... (vezi toată discuția)