buna ziua,
as dori si eu sa stiu cat timp dureaza eliberarea unui certificat de celibatar din romania.normal eu locuiesc in belgia si as vrea sa ma casatoresc,am toate actele necesare dar numai cel de celibatar.si nu am nici cea mai mica idee cum sa procedez pentru al obtine...bineinteles m-am hotarat sa vin in romania sa il iau personal dar nu stiu de unde sa incep :( este cineva care ar putea sa ma ajute cu o informatie?...va multumesc
Certificatul de celibat in Romania conform HG 64/2011 este denumit anexa 9 si se ridica de la starea civila de la locul inregistrarii nasterii. Daca doriti puteti sa solicitati adeverinta si de la starea civila de la locul de domiciliu sau resedinta dar asta inseamna ca cei de la st. civ. sa faca o corespondenta cu cei de la locul dvs. de nastere ceea ce ar dura ceva mai mult. De asemenea puteti imputernicii pe cineva care sa va ridice acea adeverinta, cu toate mentiunile existente pe marginea actului dvs. de casatorie. Casa de piatra!:vishenka:
Adeverinta se poate elibera pe loc, desigur in lege nu scrie acest lucru-termenul fiind de 30 de zile- dar daca le veti mentiona colegilor ca va grabiti sau ca sunteti dintr-o alta localitate va vor servi cu promptitudine.
Din cate stiu eu acea adeverinta de celibat trebuie sa fie semnata de Primar. Daca v-ati nascut intr-o localitate micuta unde se ajunge usor la primar e mai simplu, dureaza mai putin. In orasele mari e mai dificil deoarece se obtine mai greu semnatura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011 bep, utilizator
Din moment ce are delegatie de la primar sa indeplineasca functia de ofiter de stare civila cred ca le poate semna si functionarul. Nu am intampinat greutati niciodata in acest sens. Le-am eliberat pe loc.
E bine, la noi pana vine lucrarea de la semnat dureaza. Lasam mapa cu documente la semnat si ridicam ulterior toate documentele care trebuie semnate de primar. Eu asa am vazut ca procedeaza colegele de la starea civila.