avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce drepturi am platind la casa de pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce drepturi am platind la casa de pensii

platesc 91lei pe luna la casa de pensii , in cazul care ramin insarcinata ce drepturi am? primesc aceiasi bani ca si cum as fi angajat? sau este vreo diferenta? cit prenatal voi primi ? si cit pt. intretinerea copilului? multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:18, 8 Septembrie 2008
cool12 a scris:

platesc 91lei pe luna la casa de pensii , in cazul care ramin insarcinata ce drepturi am? primesc aceiasi bani ca si cum as fi angajat? sau este vreo diferenta? cit prenatal voi primi ? si cit pt. intretinerea copilului? multumesc

Prin contributia la Casa de pensii va asigurati dreptul de a beneficia de o pensie in viitor.
Pentru a primi concediu prenatal trebuie sa contribuiti la casa de sanatate.
Pentru a benefiacia de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului este necesar sa face dovada ca aveti venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
primesti indemnizatie pentru cresterea copilului numai daca indeplinesti conditiile prevazute de lege
Faptul ca va platiti singura contributia la Casa de Pensii, din nefericire, nu va ajuta cu nimic la obtinerea concediului si indemnizatiei de crestere si ingrujire copil.
Pentru a putea beneficia de acestea este necesar sa fiti angajata cu forme legale timp de 12 luni anterior nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor bugetare de catre angajat direct la camera de munca Carmen N Carmen N Avand in vedere ca nu sunt angajata (dar am fost pana acum 2 luni fara nici o intrerupere timp de 6 ani), dar vreau sa beneficiez de acel concediu platit de 2 ... (vezi toată discuția)
indemnizatie ingrijire copil niculina_ina niculina_ina Buna ziua, O prietena doreste sa aibe un copil insa nu reuseste sa-si gaseasca de lucru in zona in care sta cu toate ca are studii superioare. Am ... (vezi toată discuția)