Am accesat un credit prin programul prima casa. Totul a decurs ca pe roate, am semnat precontract, am avut preaprobarea, am platit evaluator, taxe la notar, pana la un moment dat. Astept aprobarea finala de la comisia de credit si mi s-a spus ca s-ar putea ca sa imi ceara inca un avans de 5 % pe langa cel achitat deoarece sunt aproape de gradul de indatorare maxim. Daca preaprobarea mi-a dat voie sa dau avansul de 5% initial si banca a spus ca ma incadrez, e normal sa mai ceara avans din nou? Daca stiam ca nu ma incadrez ceream mai putini bani!? Mi s-a spus ca ma incadrez.Ce pot face, cum pot actiona?
Buna ziua !
Aceasta problema o puteti rezolva numai cu reprezentatii unitatii bancare ... Bineinteles ca daca vi se cauzeaza prejudicii veti putea actiona in instanta unitatea bancara pt recuperarea acestora .
am fost la unitatea bancara si le-am cerut explicatii concrete. Clar este un abuz..am vorbit cu directoarea filialei si a inceput sa negocieze ca la piata..de la avans de 5 % la un cont de 4 rate..etc..sa merg in continuare pe ideea ca nu ma intimidez si sa respecte clauzele initiale? Eu cred ca vor pur si simplu sa ma intimideze.