avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare arest preventv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare arest preventv

Buna ziua!
Ar avea sanse un inculpat arestat preventiv sa fie judecat in libertate daca este recidivist sau nici nu se pune problema sa fie eliberat? Care ar fi cele mai argumentate motive pt care nu i-ar da drumul din arest preventiv?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:34, 29 Februarie 2012
nu au fost alte violente din partea lui. doar ca un prieten de-a lui care isi sarbatorea si ziua in acea seara l-a lovit pe un al baiat. dar i s-a luat declaratie acelui baiat care a spus ca prietenul meu nu a avut treaba cu el si in plus baiatul care l-a lovit a recunoscut. pe el pur si simplu doar pt ca a stropit cu bere.
eu am vb si cu patronul discotecii unde s-a intamplat si mi-a confirmat si el ca asa s-a intamplat, ca l-am intrebat ca nu a spart nimic nu a stricat nimic doar ca a stropit cu bere si a spus ca da. are sanse sa il elibereze la recurs sau din cauza condamnari de 3 ani cu suspendare s-ar putea sa faca inchisoare chiar doar pt ca a stropit cu bere?
Nu conteaza ca are o condamnare cu suspendare de 3 ani daca a stropit cu bere.
Nu putea fi arestat pentru asa ceva.

Ar trebui vazut dosarul de un avocat deoarece este imposibil sa fie arestat din motivul expus de dvs.
Si daca ar fi fost condamnat anterior pentru omor si a doua zi dupa ce a iesit din penitenciar ar fi stropit cu bere nu ar fi putut fi arestat.Adica o condamnare pentru omor nu se compara cu 3 ani...
Poate ca acum am fost mai explicit.
va multumesc foarte frumos pt raspunsul dumneavoastra. intradevar este absurd sa il retina pt ca a stropi cu bere dar exact asa s-a intamplat. si i-a incalcat si drepturile duminica cand l-a arestat pt 24 de ore nu i-a dat voie sa dea niciun telefon iar luni dupa ce i-au expirat cele 24 de ore l-au mai tinut inca 6 ore in plus pana i-a eliberat mandatul pe 29 de zile. sper ca se va rezolva tot. va multumesc frumos
E cam ciudat ca l-au retinut 24 de ore si apoi a primit mandat doar pentru ca a stropit cu bere prin local.
Poate mai este ceva la mijloc.

Alte discuții în legătură

Arestat pt ca a stropit cu bere teodoraoana teodoraoana am revenit cu alte detali despre acest caz, prietenul meu a fost arestat preventiv pt 29 de zile pt ca a stropit cu bere, dar defapt el este nevinovat. el se ... (vezi toată discuția)
Recidivist sau nu? theo_i theo_i Am si eu o intrebare. Prietenul meu este inculpat intr-un dosar privind traficul international de droguri, fiind arestat preventiv. Saptamana viitoare o sa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa recidivist Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Daca o persoana este recidivista si a fost arestat la aproximativ 2 ani de la eliberarea conditionata , in cazul care decizia ... (vezi toată discuția)