avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Penalitati asigurari sanatate obligatorii daca eram ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Penalitati asigurari sanatate obligatorii daca eram angajat?

Buna ziua,

Am primit o notificare de la CASS Cluj si o decizie de impunere din oficiu privind restante la plata asigurarilor de sanatate in perioada 2006-2008 + penalizari. Suma se ridica la 2700 RON. Mentionez ca in acea periada am avut carte de munca dar si PFA cu aceeasi firma, insa din 2008 Oct am inchis PFA-ul. Ce ma sfatuiti? chiar trebuie sa platesc?
Cel mai recent răspuns: olupas , utilizator 09:58, 6 Octombrie 2011
Buna ziua. Daca am inteles intrebarea dvs., doriti sa stiti daca dvs., in calitate de PFA, datorati taxe CASS. Raspunsul este afirmativ. Pentru calitatea de salariat pe care ati detinut-o concomitent, firma angajatoare a datorat si achitat CASS aferent contractului dvs. de munca/salariului inscris in acesta. Pentru venitul din contractul PFA, trebuie sa platiti dvs., indiferent ca ati suspendat activitatea PFA-ului intre timp, taxele fiind datorate pentru perioada cat ati avut activitate pe PFA. Avand in vedere modificarea adusa in 2.09.2011 Codului Fiscal, in cazul in care achitati integral debitul principal pana la 31.12.2011, nu mai datorati penalitatile aferente. In cazul dvs. daca achitati cei 2700 lei pana la finele anului, nu mai trebuie sa platiti penalitatile calculate (si care cresc).
Daca se achita debitul nu se mai platesc penalitatile de inarziere, dar se platesc dobanzile (majorarile de intarziere) de intarziere conform OG nr. 30/2011.

Am fost azi la CASS cluj, dar mi s-a transmis ca OG nr.30/2011 nu se aplica in cazul lor.
Mi s-a parut raspunsul cusut cu ata alba, sau chiar e adevarat?

Altfel spus pentru o contributie de 1800RON, am majorari datorate intarzierii de 2111 RON si penalitate 278.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og30/2011 ana-alina ana-alina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca stie cineva, care este modalitatea de calcul a diminuarii penalitatilor de interziere conform OG 30/2011. Situatia din ... (vezi toată discuția)
Oug 30 din 2011 Ca_Ami Ca_Ami Buna seara, Daca am PFA si am restante la plata pensiei si la impozit ( din 2010 neplatite ) se aplica prevederile ordonantei 30 din 2011 ( daca platesc ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)