avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constructie sediu nou societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constructie sediu nou societate

O societate comerciala, avand ca obiect de activitate constructiile, doreste sa construiasca un sediu nou pe terenul apartinand asociatului unic, dar in calitatea sa de proprietar-persoana fizica. In aceasta calitate el a obtinut autorizatia de constructie si a inceput constructia. In ce masura, si care este procedura pentru ca societatea sa contribuie in locul persoanei fizice la ridicarea constructiei si finalizarea acesteia? Care este procedura pentru ca societatea sa poata inregistra in contabilitate cheltuielile cu materialele, manopera, inchirierile de utilaje, etc., pentru ca dupa finalizarea constructiei sa-si atribuie noul sediu si sa-l includa in patrimoniul sau? Trebuie incheiat un contract intre persoana fizica si societate? Care este acel contract si ce drepturi/obligatii isi asuma prin el fiecare parte implicata?
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 07:54, 8 Septembrie 2008
Proprietarul terenului ,trebuia mai intii sa vinda terenul societatii , in acele conditii toata constructia se facea pe cheltuiala societatii. Daca materialele si tot ce sa facut s-au luat pe persoana fizica ,aceste cheltuieli nu se pot scade pe firma. e ilegal . E o solutie sa terminati sediul dupa care sa-l vindeti societatii dumneavoastra si cu valoarea sediului dupa cumparare va puteti scade.
O soluţie ce o pot da este aceea ca asociatul unic să aducă ca aport în natură suprafaţa de teren pe care urmează să se ridice clădirea. Apoi modificarea actului constitutiv.
Ulterior, toate avizele vor trebuie obţinute de către societate.
În acest fel, nu veţi mai plăti taxele de vânzare-cumpărare (taxe notariale, onorariul notar, cadastru etc).
Cheltuielile ocazionate de ridicarea construcţiei şi până în momentul preluării societăţii vor trebuie suportate de persoana fizică. în integralitate.
După câte îmi dau seama situaţia vă depăşeşte astfel încât aveţi nvoie de un specialist care să ocupe de tot şi care să vă acorde consulaţiile necesare.
Exista si posibilitatea incheieri unui contract de superficie dar nu stiu in ce masura mai pot fi schimbate autorizatiile.
Ar fi solutia ca un evaluator sa stabileaasca valoarea atat a terenului, cat si a investitiei pana la acest moemnt. Dupa aceea persoana fizica va aduce ca aport in nnatura la capitalul social al societatii acele bunuri (teren + constructie) sau va vinde pur si simplu la valoaea stabilita de evaluatorsocietatii comerciale. Apoi se va adresa autoritatilor ce au emis avizele/autorizatiile cerand preschimbarea titularului avizelor/autorizatiilor. Autoritatile abilitate vor solicita cateva documente pentru completarea dosarelor, insa nu vor mai lua situatia ca si cum ar fi proaspat depus acel dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pe firma casa casa buna seara! Am achizitionat un teren prin credit ipotecar pe firma, unde eu si sotul meu suntem unici asociati si administratori. Vrem sa costruim o casa ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie teren / drept de superficie constructii janedoe2014 janedoe2014 Buna ziua, Asociatul unic al unei societati este proprietarul unui teren pe care s-au edificat 2 constructii. Atat terenul cat si constructiile sunt asadar ... (vezi toată discuția)
Pot construi sediu firma si locuinta ? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica, iar materialele as vrea sa le ... (vezi toată discuția)