Buna ziua! In urma cu 2 ani, vecinii nostri, plus angajatii lor ne-au taiat gardul in ziua mare, l-au mutat mai inspre noi, l-au prins la loc cu niste sarme, cand au impins gardul au lovit-o pe mami cu el. Avem martori si filmari, poze. La ancheta, politistul de la noi din provincie a refuzat sa priveasca cd-ul cu poze si filme (am venit si cu laptopul sa le vada) si a urlat la martorii nostri pentru a-i intimida, spunandu-le sa nu mai spuna adevarul. Vecinii se "laudau" ca pana acum si-au "rezolvat" vreo 6 dosare penale si ca nu stim noi ce relatii au ei. Noi pana acum nu am reclamat acest lucru, fiindu-ne lehamite. Acum suntem chemati ca parte vatamata la parchetul din Bucuresti, si nu stim pentru ce. Sa inteleg ca s-a trecut la inceperea urmaririi penale?De ce nu se ancheteaza infractiunile de parchetul din orasul nostru? Vom da din nou marturie? Este normal ca angajatii vecinilor sa nu fie urmariti, pentru ca au facut ce le-au spus sefii lor ?(politistul care a anchetat cazul asa ne-a spus). Este posibil ca dosarul sa se fi mutat la Bucuresti deoarece la noi in provincie au aparut conflicte intre "pilele" infractorilor si colegii lor, si au zis cu totii sa scape si sa rezolve altii problema? Sa ne luam un avocat acum cand suntem chemati, pentru a ne asista in declaratii pe noi si pe martori?
Va multumesc anticipat pentru rabdare si raspunsuri, multa sanatate!
Nu cred ca e nevoie de avocat deocamdata, decat daca doriti neaparat. Nu stim de ce sunteti chemati la alt parchet. Institutia stramutarii nu exista in faza urmaririi penale. Probabil judecarea faptei se incadreaza in competenta tribunalului, si atunci este competent pt urmarirea penala parchetul de pe langa tribunalul Bucuresti. Ce meserie au vecinii?
buna sear ,
pentru anu bijbai pe drumuri si mai laes ca a trecut o perioada asa mare de timp cel mai b ine ar fi sa va angajati avocat care sa va ocupa si va urgenta si solutionarea cauzei altfel mai dureaza inca doi ani faza de cercetare
bafta
Avem tribunal in orasul nostru (e resedinta de judet). Este posibil ca vecinii sa fi cerut sa se mute dosarul? Ca meserie, au o afacere, dar se ocupa si cu lucruri mai putin legale si, in general, sfideaza orice regulamente si legi. Nu inteleg de ce sunt atat de siguri ca nu li va intampla nimic; din punctul meu de vedere, cu atat mai mult cu cat erau mai multi, ar trebui pedepsiti si mai mult. Putem aduce in aceasta faza filmarile pe cd? Pe citatie scrie foarte pe scurt, sa venim, ca parte vatamata, in dosarul x, la parchetul ...
Multumesc mult pentru raspunsuri si astept cu nerabdare raspunsurile dvs!