Buna ziua! In urma cu 2 ani, vecinii nostri, plus angajatii lor ne-au taiat gardul in ziua mare, l-au mutat mai inspre noi, l-au prins la loc cu niste sarme, cand au impins gardul au lovit-o pe mami cu el. Avem martori si filmari, poze. La ancheta, politistul de la noi din provincie a refuzat sa priveasca cd-ul cu poze si filme (am venit si cu laptopul sa le vada) si a urlat la martorii nostri pentru a-i intimida, spunandu-le sa nu mai spuna adevarul. Vecinii se "laudau" ca pana acum si-au "rezolvat" vreo 6 dosare penale si ca nu stim noi ce relatii au ei. Noi pana acum nu am reclamat acest lucru, fiindu-ne lehamite. Acum suntem chemati ca parte vatamata la parchetul din Bucuresti, si nu stim pentru ce. Sa inteleg ca s-a trecut la inceperea urmaririi penale?De ce nu se ancheteaza infractiunile de parchetul din orasul nostru? Vom da din nou marturie? Este normal ca angajatii vecinilor sa nu fie urmariti, pentru ca au facut ce le-au spus sefii lor ?(politistul care a anchetat cazul asa ne-a spus). Este posibil ca dosarul sa se fi mutat la Bucuresti deoarece la noi in provincie au aparut conflicte intre "pilele" infractorilor si colegii lor, si au zis cu totii sa scape si sa rezolve altii problema? Sa ne luam un avocat acum cand suntem chemati, pentru a ne asista in declaratii pe noi si pe martori?
Va multumesc anticipat pentru rabdare si raspunsuri, multa sanatate!
Dosarul e la parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Faptul ca a ajuns atat de ..sus, ca sa zic asa, ce poate insemna (legat de competenta, de exempli, e posibil sa fi fost recuzat procurorul din oras?)? Dosarul putem sa il consultam si noi cat e la parchet? Aveti dreptate legat de presupuneri...totusi legat de regulile clare, pe care eu nu le cunosc, as dori sa stiu in general care ar fi motivele pentru care dosarul s-a mutat la ICCJ si daca, la parchet, mai dam un rand de declaratii. Pana acum am dat declaratii doar la Politie. Multumesc mult pentru raspunsuri!
Din studierea actelor si lucrarilor dosarului va rezulta si motivul pentru care a fost dat in competenta acestui organ.
Necunoscand situatia , necunoscand persoanele implicate , nu pot face supozitii.
Am crezut ca exercita vreo profesie pt care se impune competenta unui anume parchet ( judecatori, chestori etc.), dar ziceti ca fac afaceri, deci nu e cazul. Deocamdata nu ne dam seama de ce s-ar cerceta fapta de catre parchetul de pe langa ICCJ. Ramane sa aflati dvs.
Am intrebat la parchetul de pe langa judecatoria din oras, iar grefiera ne-a spus ca dosarul s-a mutat la parchetul de pe langa iccj deoarece ei sunt foarte ocupati. Adevarul e ca sunt putini procurori in oras, iar plangerea este nesolutionata de doi ani. Totusi, acest motiv este posibil? Vom fi audiati in continuare de acest parchet sau declaratiile de la politie de pana acum sunt suficiente? In aceasta faza, procurorl cere noi declaratii de la partea vatamata?
In functie de infractiune se stabileste si competenta materiala.
Exista institutia trimiterii dosarului penal la al Parchet compentent sau Parchetul de pe langa ICCJ il poate prelua din diverse motive.
Angajati-va un avocat care sa se intereseze de stadiul dosarului, motivul preluarii de ICCJ si dati declaratii, prezentati mijloacele de proba in prezenta avocatului ales.