avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta in solutionarea plangerii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta in solutionarea plangerii impotriva actelor procurorului cf. art. 340 CPP ?

Am un dosar penal in care sunt reclamant la Parchetul de pe langa Curtea de Apel ..., si doresc sa stiu daca in temeiul art. 340 CPP plangerea se depune in continuare la instanta judecatoreasca a Curtii de Apel ..., sau la Tribunalul ..., sau ...?

Sunt confuz deoarece am mai avut un dosar penal in care sunt reclamant la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DIICOT, si plangerea in instanta a ajuns la Tribunalul Bucuresti, eu crezand ca se va judeca de ICCJ.

Depun aceasta plangere in temeiul art. 340 la instanta judecatoreasca a Tribunalului... sau a Curtii de Apel...?
Cel mai recent răspuns: gabrielaandrei , utilizator 04:48, 23 Mai 2015
Plangerea se depune la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Multumesc. Asta am citit si eu in lege, dar care este acea instanta judecatoreasca este intrebarea, daca dosarul penal se afla la Parchetul de pe langa Curtea de Apel? Instanta Curtii de Apel? Instanta Tribunalului? Instanta ICCJ?

Am gasit raspuns de la google mai precis:

in privinta Curtii de Apel:
[ link extern ]

in privinta Tribunalului
[ link extern ]

in privinta ICCJ
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
eusaisapte, utilizator
Poate imi spuneti concret despre ce este vorba si ce a atras competenta CA in solutionarea plangerii penale.
Este confidential daca nu este cu suparare. Multumesc ca m-ati ajutat sa-mi gasesc termenii corecti sa caut in google informatica care am postat-o mai sus. Din pacate nu este vorba de circumscriptia Bucuresti unde va aflati, ci de provincie, si nu putem discuta cazul concret. Am cerut prin cerere de asistenta extrajudiciara un avocat la baroul local dar deocamdata nu se misca nimic, si-mi fac actele de procedura singur. Mai repet din 15 in 15 zile cererea sa le reamintesc ca au obligatii, termene... la alte barouri au admis aceleasi cereri, acesta in particular e mai cu mot, sau poate nu le place materia dosarului. Pot sa spun doar ca nu este vorba de avocati in dosarul penal.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
eusaisapte, utilizator
Exista o competenta a instantelor si in functie de de cum a fost incadrata fapta,de locul savarsirii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din cpp intr-un dosar preluat de dna bucuresti cf. art. 326 din cpp presupun? eusaisapte eusaisapte instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din CPP intr-un dosar preluat de DNA Bucuresti cf. art. 325 din CPP presupun? Curtea de Apel Bucuresti sau ... (vezi toată discuția)
Toate plângerile impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ncpp), pe rolul curtii de apel, sunt de la pca? aidu aidu Ma intereseaza sa solicit informatii de interes public Curtii de Apel. Si anume, cate plângeri impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ... (vezi toată discuția)
Sunt mai multe adrese ale parchetului, unde trebuie sa depun o plangere impotriva angajatorului Maria9 Maria9 Buna ziua, Am de recuperat bani restanti de la angajator in urma hotararii Tribunalului Bucuresti. Am facut recurs si la Curtea de Apel pentru alte drepturi ... (vezi toată discuția)