avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din CPP intr-un dosar preluat de DNA Bucuresti cf. art. 326 din CPP presupun?

instanta competenta pentru plangerea cf. art. 340 din CPP intr-un dosar preluat de DNA Bucuresti cf. art. 325 din CPP presupun?

Curtea de Apel Bucuresti sau Curtea de Apel din provincie corespondenta serviciului teritorial DNA de unde a fost preluat dosarul de DNA Bucuresti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:09, 10 Aprilie 2016
Poate sa fie instanta Tribunal, Curtea de Apel sau si I.C.C.J.
Depinde de infractiune si functia celor care a savarsit infractiunea.
Mai precis ma intereseaza competenta teritoriala nu materiala. Oricum, am trimis-o la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta isi poate declina competenta...
Instanta va verifica unde aveti domiciliul si unde s-au petrecut faptele. Daca locuiti in Bucuresti iar fapta s-a petrecut in Bucuresti, va fi preluata de instanta curtea de Apel Bucuresti, daca locuiti in provincie, fapta fiind petrecuta in provincie, va intra sa judece Curtea de Apel din provincie.
Poate aveti sansa sa cereti stramutarea dosarului din provincie la o alta instanta egal in grad.
eusaisapte a scris:

Mai precis ma intereseaza competenta teritoriala nu materiala. Oricum, am trimis-o la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta isi poate declina competenta...

Dpdv al art.340 nu conteaza daca depuneti plangerea la Bucuresti sau in provincie, caci atata vreme cat v-o primeste, se va aplica art.341 cu "plangerea gresit indreptata".
2) Competenta teritoriala este importanta dar nu este batuta-n cuie, caci in functie de cauza dosarul poate fi stramutat, trimis la alt parchet, conexat cu alt dosar de importanta, poate fi desemnat alt parchet sau instanta pentru desfasurarea procesului penal, etc, iar faptul ca dosarul a fost preluat de DNA Bucuresti, tocmai asta ne arata, ca exista un motiv din acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate plângerile impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ncpp), pe rolul curtii de apel, sunt de la pca? aidu aidu Ma intereseaza sa solicit informatii de interes public Curtii de Apel. Si anume, cate plângeri impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ... (vezi toată discuția)
Directia nationala anticoruptie se ocupa inclusiv de celelalte fapte penale savarsite impreuna cu infractiunile de coruptie? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, am formulat plangere penala prealabila pentru faptele penale savarsite de procuror, in care am probat inclusiv infractiunile sale de coruptie. ... (vezi toată discuția)
Care este instanta competenta? _Alin_ _Alin_ Daca un petitionar care locuieste in provincie, depune plangere la DNA Bucuresti impotriva unei functionare care a abuzat in serviciu, suspecta de luare de ... (vezi toată discuția)