avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre blocuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre blocuri

Buna ziua.
Locuiesc intr-un condomium de 3 etaje plus mansarda construit in 2009. De o saptamana s-a inceput construirea unui alt bloc asemanator, foarte aproape de cel in care locuiesc. As dori sa stiu care este distanta minima la care poate fi construit deoarece mi se pare construit la o distanta foarte mica, iar pe langa faptul ca va lua toata lumina blocului, in caz de cutremur ar fi foarte apropiate unul de celalalt (apreciez ca distanta intre cladiri este aproximativ 5-6 m).
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 23:04, 24 Septembrie 2011
Astfel de spete sunt tratate de Regulamentul Local de Urbanism. Ca idee, distanta trebuie sa fie minim egala cu inaltimea blocului, de la sol pana la cornise. Daca blocul are 12 metri inaltime, distanta trebuie sa fie de minim 6 metri. Ar trebui sa vedeti autorizatia de construire precum si certifcatul de urbanism aferent. Sunt documente publice, deci aveti acces la ele, legal. Cel mai simplu, ca prim pas, este sa adresati o solicitare, exact ca textul de pe forum, catre serviciul de urbanism si catre cel de disciplina in constructii, ambele ale primariei locale.

Succes, pentru ca, din pacate, serviciile de urbanism sunt o adevarata jungla !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)
Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)