Buna ziua ! persoana fizica as dori sa intru in posesia unui teren care cu ani in urma a fost teren si constructii ale unui COOPERATIVE AGRICOLE. Interesesandu-ma la primarie functionarul mi-a raspuns ca este al primariei si este sub incidenta legii 18/1991.
Indrumati-ma va rog in urmatorii pasi care trebuie urmati ca sa intru in posesia acestui teren. Cu stima Alin C.
Legea 18/1991 are ca beneficiari, in principal, fostii proprietari care au intrat in CAP cu terenurile pe care le aveau in proprietate inainte de 1962 si care li se restituie in baza acestei legi sau proprietarii de constructii dobandite sub efectul legii 58/1974 sau construite pe terenuri atribuite de CAP in scopul construirii de locuinte si carora li se constituie un drept de proprietate asupra terenulu aferent constructiilor.
Din felul in care suna intrebarea d-voastra banuiesc ca nu va incadrati in nici una din aceste categorii de beneficiari. Daca ma insel, poate reveniti cu ceva detalii despre acel imobil.
Intradevar nu fac parte din nici o categorie ce ati enumerat-o doar tatal meu a lucrat in epoca de aur ca si veterinar in aceasta unitate el fiind decedat, deci ar fi o frauda sau ilegaliitate trecerea acestui pamant pe nume desi functionarul de la primarie m-a asigurat ca nu ar fi nici o problema trecerea acestui teren pe titlu de proprietate pe numele meu. Va multumesc de primul raspuns si astept o noua parare. O zi buna
Legea 58/1974
dannatuddor
teren aferent constructiei trecut automat in proprietatea statului cu drept de folosinta pe durata existentei constructiei. Legea 10 este inaplicabila (exista ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)