avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune verbala impotriva copilului cu urmari ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune verbala impotriva copilului cu urmari ...

In urma cu ceva timp copilul meu se juca cu alti copii pe strada. La un moment dat au inceput sa se joace cu pietricele (mici, maxim 4mm) si inevitabil s-au lovit. Nimic grav. Bunicul unia dintre copii, vazandu-i, a inceput sa urle si sa il certe pe al meu, care era defapt ce lovit, intr-un asemenea fel incat, copilul meu de 6 ani, a facut pe el pentru prima data.
Azi din nou s-au jucat cu pietre si de data asta bunica aceluiasi copil le-a spus tuturor sa nu se mai joace cu pietre ca il cheama pe bunicul. In acel moment copilul meu cand a auzit a facut din nou pe el.
Am mers la acea familie sa discutam omeneste, dar... n-am avut cu cine. M-au data afara din curte, zicandu-mi ca sunt tigan, nesimtit... etc. Nu am nimic cu tiganii dar nici nu sunt tigan. :">
Imi poate spune cineva ce as putea sa fac? avand in vedere ca nu pot discuta cu ei? Politie? Instanta? Totusi e o trauma majora pentru psihicul unui copil de 6 ani.
Deocamdata voi consulta un medic sa vad ce-i de facut cu copilul.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:03, 25 Septembrie 2011
Situatia este foarte incurcata.
Nu cred ca veti castiga un proces in Romania pe aspectul care va supara in ceea ce priveste urmarile pe care le-a suferit minorul.
Daca exista dovezi ca v-a numit "tigan" , daca a facut acest lucru in public , formulati sesizare catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii.
Mergeti cu copilul la un consult medical de specialitate care sa ateste eventualele sale traume capatate in urma "iesirii" acelei persoane si apoi formulati o actiune civila in pretentii prin care solicitati daune pentru tratamentele suportate eventual de copil( pastrati toate chitantele , retetele si actele de plati si de dovedire a eventualelor traume).
Solicitati de asemenea daune morale pentru pentru eventualele probleme de sanatate capatate de minor in urma interventiei acelei persoane.
Actiuinea in pretentii se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probatorii(acte , interogatoriu , martori , expertize medicale , alte probe acceptate de lege )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Palmuirea unui copil ..... ce e de facut ????? circotasa circotasa Buna seara ! Eu impreuna cu cei 2 copii ai mei ma aflam azi la un magazin care are mai multe trepte la intrare . Copilul cel mic se juca cu alt copil in ... (vezi toată discuția)
Proces despagubiri rca ContSters252726 ContSters252726 Buna ziua Pe data de 1 mai ,in timp ce ma deplasam impreuna cu familia cu autoturismul pe o artera prioritara am fost acrosati lateral de catre un ... (vezi toată discuția)
Ce pot păți 4 minori care au tâlharit un alt minor? DanielaCi DanielaCi Cand se întorcea de la scoala fiul meu in varsta de 15 ani a fost jefuit si lovit de 4 minori care i-au furat tel pe care l-am recuperat de la faptasi ,dar ... (vezi toată discuția)