avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze din oferta de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze din oferta de angajare

Referitor la un contract de munca, am primit o oferta salariala care cuprinde urmatoarea clauza : " Ajustarea salariilor :conform tendintelor de pe piata locala" dar nu se specifica o limita sub care acest salar nu poate sa scada. In plus apare si "Bonus de performanta" odata la 6 luni in fct. de performante (criteriile nespecificate)
As dori sa imi spuneti daca clauza privind ajustarea salariala este conforma cu legile in vigoare si cum poate fi ea ajustata in interesul angajatului.
Deocamdata nu am vazut contractul final, nu mi/am dat decat un acord verbal cu privire la oferta primita.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: calinb96 , utilizator 11:11, 25 Septembrie 2011
Niciun salariu nu poate scadea sub valoarea salariului minim brut pe economie , iar in unele ramuri de activitate sub valoarea salariului minim brut negociat pe acea ramura de activitate.
Multumesc pentru raspunsul dv.
Minim brut negociat pe ramura nu stiu sa existe, cel putin nu am auzit niciodata de asa ceva.
Cum ar trebui sa arate aceasta clauza pentru a fi echitabila pentru parti?
ar putea fi completata acea fraza astfel : Ajustarea salariilor :conform tendintelor de pe piata locala, astfel incat salariul de incadrare sa nu scada sub nivelul minim prevazut de legislatia in materie sau de c.c.m. aplicabil angajatorului.
Cum ar trebui sa arate aceasta clauza pentru a fi echitabila pentru parti?

Salariul se stabileste anual si va fi in concordanta cu realizarea indicatorilor tehnico-economici ai firmei precum si a performantelor individuale dar nu va fi mai mic decat salariul stabilit la data angajarii.
Cred ca acel "dar nu va fi mai mic decat salariul stabilit la data angajarii" este o concesie mult prea mare din partea lor... dar sa vedem, inca nu am vazut contractul final. Sper sa se poata negocia in continuare.

Cu multumiri inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca vasianp vasianp Numele meu este Vasian Petru Virgil,angajat al unei societati de stat,membru de sindicat cu C.C.M individual(2010-2014) semnat in baza C.C.M. pe ... (vezi toată discuția)
Majorare brut car-men car-men Buna seara, Pot avea probleme, risc sa iau amenda in cazul in care nu maresc salariul brut incepand cu 1 ianuarie. Este corect si daca dau prima, astfel incat ... (vezi toată discuția)
Formula ajustare udrea.constantin udrea.constantin va rog, cum aplic formula: Va=Vo x Ca unde: Va - valoarea ajustata a salariului Vo - valoarea salariului cuprins in oferta Ca - coeficientul de ... (vezi toată discuția)