avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare brut

Buna seara,
Pot avea probleme, risc sa iau amenda in cazul in care nu maresc salariul brut incepand cu 1 ianuarie. Este corect si daca dau prima, astfel incat sa se acopere diferenta la salariul net?
MUltumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:17, 11 Ianuarie 2018
Amenda nu se ia pentru asa ceva , ci pentru :
- inexistenta negocierii;
- majorarea salariilor care sunt sub nivelul salariului minim brut pe economie.

Si daca le dati prime,netul va ramane la fel?
Sa dam prime astfel incat sa acoperim acea diferenta la salariul net. Am vazut ca se poate declansa un conflict colectiv de munca in cazul in care angajatorul nu este de acord cu marirea salariului brut...

Va multumesc mult pentru raspuns!
Nu prea aveti cum sa acoperiti asa ceva .....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firmele private nu pot fi obligate sa majoreze salariul brut.
Declansarea unui conflict de munca pentru obligarea angajatorului sa compenseze o scadere a salariilor ca rezultat a unei hotarari de guvern nu are temei legal.
Angajatorul privat este obligat sa plateasca salariul minim pe economie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt obligate numai daca salariul este sub cuantumul salariului minim brut pe economie.

Alte discuții în legătură

Salariu minim emyl534 emyl534 Buna seara ,va rog sa imi spuneti daca in sistemul privat salariile se maresc ,lucrez la un magazin mixt ,seful spune ca nu e obligat sa maresaca salariul ... (vezi toată discuția)
Dacă acuma am 1930 salariu mai îmi creste de la 1 ianuarie Chirovan Daniel Chirovan Daniel Dacă se mărește de la 1 ianuarie dacă acum salari de baza este de 1930atit îl am acum (vezi toată discuția)
Modificare minin pe econimie 2018 fbe fbe Buna ziua, In cazul in care societatea noastra a decis sa nu majoreze brutul salariatilor incepand cu ianuarie 2018 ci acordarea unor sume brute ... (vezi toată discuția)