avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare brut

Buna seara,
Pot avea probleme, risc sa iau amenda in cazul in care nu maresc salariul brut incepand cu 1 ianuarie. Este corect si daca dau prima, astfel incat sa se acopere diferenta la salariul net?
MUltumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:17, 11 Ianuarie 2018
Asa este, am crezut ca se subintelege. Sunt obligate sa majoreze toate salariile care au fost sub 1900 lei brut.
Si mai exista o situatie in care pot fi obligate . Existenta unui c.c.m.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Corect, insa numai sa fie prevazut acest lucru in ccm!
In general, c.c.m. contine astfel de prevederi .
Intradevar, contine prevederi referitoare la majorarea salariului minim conform HG dar nu contine prevederi privind majorarea salariilor brute care sunt mai mari decat cel minim la care se va ajunge dupa modificare.

Am inteles, pana la urma! la ce v-ati referit privind ccm, prevederi la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim emyl534 emyl534 Buna seara ,va rog sa imi spuneti daca in sistemul privat salariile se maresc ,lucrez la un magazin mixt ,seful spune ca nu e obligat sa maresaca salariul ... (vezi toată discuția)
Dacă acuma am 1930 salariu mai îmi creste de la 1 ianuarie Chirovan Daniel Chirovan Daniel Dacă se mărește de la 1 ianuarie dacă acum salari de baza este de 1930atit îl am acum (vezi toată discuția)
Modificare minin pe econimie 2018 fbe fbe Buna ziua, In cazul in care societatea noastra a decis sa nu majoreze brutul salariatilor incepand cu ianuarie 2018 ci acordarea unor sume brute ... (vezi toată discuția)