avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare autovehicul SH
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare autovehicul SH

Problema mea este urmatoarea:
Doresc sa achizitionez o motocicleta de la o persoana fizica, aceasta persoana fizica a achizitionat aceasta motocicleta la randul ei de la o alta persoana fizica insa nu a avut timp sa o inscrie fiind plecat din tara de la achizitia motocicletei acum 4 luni pana acum.
Intrebarea este - voi putea inmatricula motocicleta pe numele meu pe baza contractului de vanzare cumparare intre cei doi impreuna cu contractul de vanzare cumparare intre mine si vanzatorul actual sau trebuie sa procedez in alt fel?

cu stima
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2008
Alexpopescu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: krrista , utilizator 13:07, 21 Septembrie 2008
O situatie similara am avut eu cu autoturismul. Am vandut autoturismul unei persoane fizice, care la randul ei am vandut-o mai departe unei alte persoane. Acesta din urma a decedat, iar familia a vandut autoturismul. In toate aceste tranzactii nu s-au incheiat acte oficiale. In final, pentru a intra in legalitate am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu ultimul posesor al autoturismului. Pe baza acestui contract eu am radiat, iar respectivul posesor a inmatriculat autoturismul. In acest mod va sfatuiesc sa procedati.
Succes!!!
Ajutati-ma , va rog , cu un sfat.
O masina a fost cumparata pe o firma. Firma a facut factura unei persoane fizice(din alt judet), care a inceput demersurile pentru inscriere dar nu le-a finalizat. In concluzie, exista Fisa de inmatriculere pe care sunt trecute firma vanzatoare si cumparatorul persoana fizica, inclusiv cu viza de la impozite si taxe din judetul firmei vanzatoare. Persoana fizica cumparatoare a trecut masina la impozite si taxe ( am Certificatul de atestare fiscala unde figureaza acest autovehicul). Cum poate fi mutata o masina din proprietatea unei persoane in proprietatea alteia fara a fi radiata?
Precizez ca pe actele masinii nu apare decat firma, primul proprietar . Cum pot proceda pentru a inscrie o masina in situatia asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. numele meu este cristian. am si eu o problema si sper sa ... Petru-Cristian Petru-Cristian Buna. Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si sper sa gasesc o rezolvare. De vreo 2 ani (2021) am achizitionat o motocicleta cu tot cu acte (carte, ... (vezi toată discuția)
Masina sh cumparata - procedura ferdis ferdis Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara. Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru inmatriculare motocicleta! Cosmin09 Cosmin09 Buna ziua, ma confrunt cu o ''mica'' dilema. In urma cu cateva saptamani m-am hotarat sa achizitionez o motocicleta avand in vedere ca vine vara (numai ... (vezi toată discuția)