avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna. Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna. Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si sper sa ...

Buna.
Numele meu este Cristian. Am si eu o problema si sper sa gasesc o rezolvare. De vreo 2 ani (2021) am achizitionat o motocicleta cu tot cu acte (carte, talon cu ITP valabil inca cateva luni dar cu asigurarea expirata) de la o cunostinta. Binenteles ca motocicleta pana ce sa ajunga la el, a fost vanduta si revanduta (nu stiu de cate ori) timp de 10 ani de zile dar fara a fi inregistrata la organul fiscal al cumparatorilor respectivi. Eu am luat legatura cu fostul proprietar al motocicletei (cel legal care este trecut in cartea motocicletei) sa il intreb la cine a vandut-o si daca mai are contractul de vanzare-cumparare de acum 10 ani de zile de cand a vandut-o ca sa pot lua legatura cu el ptr a-mi elibera un certificat fiscal in vederea inmatricularii. Mi-a raspuns ca nu mai stie cui a vandut-o si ca nu mai deține acel contract si ca in momentul cand a vandut-o, a radiat-o de la organul fiscal de la el de la primarie si ca nu imi poate elibera el un certificat fiscal ptr a o inmatricula din moment ce nu mai este in evidenta primăriei de care apartine. Intrebarea mea este.. cum as putea sa o inmatriculez legal pe numele meu daca am toate actele valabile ale motocicletei respectiv CIV si CI (mai putin fiscalul) dar nu pot obtine acel certificat fiscal (ptr ca nu am de la cine) ca sa o pot inmatricula? Mentionez ca motocicleta nu este radiata din circulatie ci doar de la organul fiscal al fostului proprietar din CIV (ptr a nu mai platii impozit dupa ea).
Ce pot sa fac in cazul acesta?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
Petru-Cristian, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal pelinorius pelinorius Cum se obtine un certificat fiscal necesar inmatricularii unei motociclete daca nu s-a platit taxa mai mult timp (proprietarul motocicletei a vandut-o si ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac sa nu mai platesc impozit pe motocicleta? CirsteaMirona CirsteaMirona Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o si nu stiu cum sa rezolv problema, daca ma poate ajuta cineva va rog. Tatal meu a detinut o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare din bulgaria in romania cmin764 cmin764 Persoana A a vandut o masina inamtriculata pe numele ei in Romania unei persoane X ce a vandut-o mai departe unei persoane B de cetatenie bulgara spre a o ... (vezi toată discuția)