avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare din Bulgaria in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare din Bulgaria in Romania

Persoana A a vandut o masina inamtriculata pe numele ei in Romania unei persoane X ce a vandut-o mai departe unei persoane B de cetatenie bulgara spre a o inmatricula in Bulgaria, persoana ce a oferit in cele din urma persoanei X o procura cu drepturi depline. Persoana X a vandut mai departe masina unei persoane C, iar aceasta doreste s-o inmatriculeze in Romania.
Problema este ca RAR nu poate elibera CIV romanesc deoarece masina nu a fost radiata pentru export (de la fisc, nu si din circulatie) si ar exista date/carte duplicate, solutia lor fiind inmanarea acestora a CIV-ului romanesc vechi (dar este la KAT in Varna sau la proprietarul bulgar) sau radierea ei (ce nu se poate fara actele si numerele romanesti), iar persoana A si B nu pot fi contactate. Cum se poate proceda intr-o astfel de situatie? Optiunile ar fi o discutie la DRPCIV, apoi invocarea in instanta asupra imposibilitatii inmatricularii unui bun asupra caruia persoana C detine drept de proprietate.

Inrebare bonus: pentru inmatricularea propriu-zisa, ce se face in cazul in care persoanei C i se cere fiscal din Bulgaria (sau nu se cere), mai ales tinand cont ca cel mai probabil masina ar putea fi deja radiata :)?

Mentionez ca nu pot lua legatura cu fostii proprietari si nici pune mana pe actele romanesti, in schimb detin in original actele bulgaresti, masina a trecut ITP-ul si diverse verificari, nu a fost supusa sub forma vreunei ilegalitati si inmatricularea ei depinde momentan de radiere/CIV romanesc/tribunal si posibil fiscal.

Multumesc anticipat pentru pareri!
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
cmin764, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietar auto Ferastraoaru Ferastraoaru Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o parere? Acum 2 ani mi-am vandut masina dacia solenza unui domn din Curtea de Arges, am facut contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile paulpaul22 paulpaul22 buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism romanesc inmatriculat in alt stat membru ue sandro sandro Sunt rezident in Germania, iar ieri am inmatriculat autoturismul personal aici pentru ca am depasit perioada de sedere de 185 de zile. La serviciul de ... (vezi toată discuția)