avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... judecata in lipsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

judecata in lipsa

Din cate cunosc, in procesul penal judecata nu se poate face in lipsa infractorului, cand acesta este major deci nu ma refer la situatii de minoritate. Dar din ce inteleg din urma unor discutii, sunt multe condamnari facute in lipsa infractorilor, procese desfasurate etc... vreau si eu sa inteleg cum se procedeaza....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:47, 22 Octombrie 2011
Judecata se poate desfasura in lipsa inculpatului daca este legal citat si nu se prezinta.
In 98% din astfel de cazuri ajunge la inchisoare fara suspendare.
Daca omul este plecat din tara are dreptul la rejudecarea cauzei sale, in conditiile rejudecarii dupa extradare.
Insa daca va fi condamnat se va afla in detentie...la momentul sesizarii instantei de rejudecare dupa extradare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal marcusel marcusel Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta ... (vezi toată discuția)