avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comunicare acte de procedura-1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comunicare acte de procedura-1

daca partea are domiciliul ales fara a desmna persoana insarcinata cu primirea corespondentei, comunicarea sentintei se face la domiciliul ales sau la domiciliul/resedinta partii

vreau sa exercit o cale de atac peste termen intrucat nu am primit niciodata comunicarea sentintei fondului si nici la domiciliul ales cica nu a ajuns desi s-ar putea sa existe dovada comunicarii la domiciliul ales

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ContSters221975, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 16:49, 6 Octombrie 2011
La domiciliul ales expres in scris sau oral in fata instantei. Prin acest lucru isi asuma raspunderea pentru primirea corespondentei de la instanta, la aceasta adresa.
Modificarea domicilului in timpul procesului, fara a aduce la cunostinta instantei acest lucru, se sanctioneaza cu "neluarea ei in seama".
adica in conditiile in care partea are domiciliul ales la av, insa la avocat nefiind indicata si persoana care se ocupa cu primirea actelor de procedura..apreciati ca sunt indeplinite exigentele art. 93 coroborat cu art 88 alin 1 pct 5 indice 1 cpc
:innocent:
O mica precizare:
Art.91 c.p.c.( inca in vigoare) stabileste in ce conditii se face citarea la cabinetul de avocat.:)
deci? e cum intreb si zic ori ba
Numai dvs. puteti raspunde. Depinde daca a fost comunicata cabinetului de avocat, daca a fost semnata de vreo persoana, daca nu a voit sa o primeasca sau nu a putut sa o primeasca neavand calitate, daca exista vreun proces verbal de afisare, etc.conform art. 92 cpc. Daca nu a fost niciodata comunicata la domicilul ales si nici la cel al partii, sunteti in termen.:)

Alte discuții în legătură

Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)
Nulitate recurs civil? dandanaua dandanaua Am declarat recurs impotriva unei sentinte nesusceptibile de apel, dupa doua saptamani de la pronuntare, deci inainte cu cateva zile de aparitia hotararii ... (vezi toată discuția)
Intrebari punctuale legate de apel tot_me tot_me Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari, intrucat risc sa pierd calea de atac: 1. In procesul civil pe care l-am deschis acum un an mi-am ... (vezi toată discuția)