avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare catre cineva ce ma poate ajuta
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare catre cineva ce ma poate ajuta

Am fost dat in judecata pentru neplata unui credit la termen, eu fiind in concediu crestere copil, procesul a fost castigat in instanta de catre firma de recuperari si mi s-a pus rezolutia de sechestru, precizez ca nu am nimic pe numele meu ce mi se poate intampla dupa acesta decizie cand o sa isi dea sema ca nu are ce sa imi ia ? si daca imi pot pune poprire pe acesti 800 de ron
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Batrinu Ionut, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Batrinu Ionut , Consultant resurse umane 18:16, 30 Septembrie 2011
batrinui a scris:

executarea silita ca sentinta a fost data pe data de 16 sept. 2011, pt dl cermak, stau in stres si in ceata .


Daca sunteti in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani si primiti "alocatia" si "indemnizatia de paternitate", pe acele venituri, astfel cum vi s-a mai spus, nu se poate pune poprire.
Daca acest lucru se va intampla, puteti face contestatie la executare (cu sau fara plata unei cautiuni/taxa de timbru-cereti ajutor judiciar instantei in vederea obtinerii scutirii de plata) si solicita suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare-invocati incalcarea disp. art.409 alin. (7) C.proc.civ. si solicitati anularea executarii silite.

O sa stati in sters...o perioada de timp, pana cand se va prescrie dreptul creditorului (in speta societatea de recuperari creante) de a solicita executarea silita a dvs.

Nu inteleg deocamdata utilitatea instituirii sechestrului...daca nu aveti bunuri mobile/imobile...dar poate ati omis sa ne spuneti ceva...ori nu v-ati dat seama...ipotetic-poate un bun mobil instrainat si neradiat de la directia de taxe si impozite...


Obs.@dancs_at, va rog frumos sa respectati Regulamentul de postare si sa va argumentati raspunsurile...ca nu cumva sa vi le sterg pe acest motiv, ori ca fiind offtopic.
Multumesc frumos, anticipat, pentru intelegere si colaborare.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
batrinui a scris:

executorul face vizite la domiciliu

Nu face nici o vizita, incearca sa obtina date despre bunuri facand adrese la diverse institutii: cartea funciara, fisc etc. De venit acasa ar veni daca s-ar scoate la licitatie presupusele bunuri.
am specificat vag dar nu am absolut nimic (masina , casa, terenuri sau bunuri pe numele meu) locuiesc cu socrii impreuna cu cei 2 copii si sotia.) cred ca am spus tot. Multumesc.
Atunci nu trebuie sa va faceti prea multe griji, cel putin deocamdata. Cand veti reveni la serviciu din CC, o sa vi se popreasca salariul, probabil.
multumesc din suflet tuturor ce mi-au raspus intrebarilor si m-au ajutat prin acestea, FELICITATEI PENTRU CEA CE FACETI AICI PENTRU CEI CE AU NELAMURIRI.
Stima si respect acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescrictie titlu executoriu razvanindolean razvanindolean In urma cu 8 ani am achizitionat un produs de creditare de la o societate bancara, pe care nu am mai avut posibilitatea sa i-l achit ulterior. Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea prescriptiei in timpul executarii silite tudorsad tudorsad Buna ziua, O intrebare poate interesanta, poate. In 2016 am pleacat din Romania. Am in tara doar un cont bancar deschis, fara nici o activitate din 2016. Nu ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)