avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proces verbal de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proces verbal de compensare

buna ziua , va rog sa imi spune-ti daca se procedeaza corect:
in luna august am facturat la o societate prestatii in suma 680.000 lei ,iar societatea respectiva ne- a facturat noua materiale in valoare de 370.000 lei , totodata soc.ne-a facut proces verbal de compensare pe suma de 370.000 lei ramanand sa ne vireze prin banca diferenta...
Intrebarea este daca mai trebuie trimis sau este ok daca nu au trecut 30 zile....si daca da cum se procedeaza in acest caz....va multumesc
Cel mai recent răspuns: diacris73 , utilizator 09:23, 12 Octombrie 2011
Daca facturile cuprinse in ordinul de compensare nu depasesc valoarea de 10000 ron (per factura) si nu au scadenta depasita mai mult de 30 de zile, este ok.
Scrieti si dvs. ordin de compensare pe aceeasi valoare si trimiteti spre aprobare la client. Dupa ce se intorc semnate, exemplarul albastru il opriti la dvs. impreuna cu exemplarul rosu al societatii partenere.

cititi si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
problema este ca a depasit : la client factura este de 680.000 lei iar la furnizor este de 370.000 lei si s-a facut in compensarea la data de 30.08.2011 pe valoarea de 370.000 lei in acest caz ce se mai poate face
Trebuia sa va documentati putin, deoarece exista HOT.685/1999 care reglementeaza operatiunile de compensare si anume: pentru facturi restante mai vechi de 30 zile cu o valoare mai mare de 10000 ron compensarea se face prin IMI. Valoarea facturii este foarte mare si incalci legea.Ar trebui anulat procesul verbal de compensare si facuta compensarea prin IMI(nu este greu deloc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal compensare anita10 anita10 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la modalitatea de compensare a datoriilor intre doua societati. Eu asa stiam ca facturile mai mici de 10000 lei se pot ... (vezi toată discuția)
Compensare monica1968 monica1968 Buna ziua,a-s fi interesata cum se face o compensare intre 2 soc comerciale si cum se inregistreaza in contabilitate? (vezi toată discuția)
Ordin de compensare mihaela1982 mihaela1982 Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro? Care este suma maxima care se ... (vezi toată discuția)