avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare apartament intr-o vila. Necesita dezlipire. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare apartament intr-o vila. Necesita dezlipire. Riscuri

Buna ziua tuturor!
Sunt la un pas sa platesc avansul de 5000 euro pentru un apartament 3 camere intr-o casa tip vila. Apartamentul se va individualiza dupa perfectarea contractului de vanzare cumparare prin dezlipire si inscrierea in cartea funciara. Daca m-am exprimat gresit va rog sa ma corectati.
Ideea e ca dupa ce voi plati avansul vreau sa platesc diferenta prin credit prima casa.
Intrebarea mea catre voi este daca demersul meu se poate lovi de obstacole si care ar fi acestea. Riscuri?
Ce ar trebui sa adaug in antecontractul de vanzare cumparare sau ulterior in contract.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florinian , utilizator 22:28, 25 Septembrie 2011
Procedura nu implica riscuri suplimentare atata timp cat sunt trecute toate conditiile in antecontractul de v-c. Totusi nu cred ca puteti realiza cumpararea prin prima casa.
Antecontractul va fi pentru un imobil cu un numar cadastral (actual al casei), apartamentul dvs urmand a avea un alt numar dupa dezlipire. Ideal ar fi ca dezmembrarea sa fie anterioara demararii actelor de v-c (incusiv antecontract).
Tin sa va multumesc pentru raspuns.
Referitor la prima casa, voi merge maine la banca pentru a ma lamuri. Sper sa se poata cumpara prin prima casa. Oricum unul din apartamente s-a vandut prin credit ipotecar si era in aceeasi situatie (in total vor fi 4 proprietari de apartamente in imobil).
Revin cu raspuns in sensul asta.
Urati-mi succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera intr-un imobil nou. Imobilul are termen de finalizare pe data de 15 septembrie 2011, iar avansul cerut este de 1500 ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)