avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... venituri asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

venituri asociatie de proprietari

daca pentru veniturile obtinute de o asociatie de proprietari se plateste impozitul pe profit, suma ramasa la ce se poate folosi? se pot plati cheltuielile adminsitrative si salarile angajatilor asociatiei?
Cel mai recent răspuns: cotelino , utilizator 12:28, 4 Octombrie 2011
@cotelino
Da, veniturile ramase pot fi folosite la acoperirea cotelor de cheltuieli si chiar repartizate proprietarilor.
Nu se impoziteaza , iar banii se folosesc pentru inbunatatirea confortului si eficientei condominiului , pentru intretinerea si repararea proprietatii comune. Nu se platesc indemnizatiile. Vezi art.24 al.6 din H.G. nr.1588/2007.:((:-/:thumbup:
LocatarB. Legea expres interzice sa fie repartizate proprietarilor.#-o:hammer::rtfm:
cotelino a scris:

daca pentru veniturile obtinute de o asociatie de proprietari se plateste impozitul pe profit, suma ramasa la ce se poate folosi? se pot plati cheltuielile adminsitrative si salarile angajatilor asociatiei?

S-a discutat mai pe larg despre impozitarea veniturilor din explatarea proprietatii comune a asociatiei de proprietari. Probabil ca la aceste venituri va referiti.
Asociatiile de proprietari sunt oirganizatii non profit. Asa ca nu platesc impozit pe profit deoarece nu produc profit. Au incasari, au venituri, dar nu profit.
Intrebarea este gresit formulata atat pentru asociatii cat si pentru orice societate comerciala pentru ca si o societate comerciala ce are drept scop obtinere profitului, aceasta din venituri isi acopera intai cheltuielile si deabia daca are un rezultat pozitiv, un profit brut (rezultat din diferenta intre venituri si cheltuileli), deabia acel profit se impoziteaza.
Deci nu "se plateste impozitul pe profit" de catre asociatie "pentru veniturile obtinute" intai si ce ramane...
Mai cititi si pe adresa:
www.avocatnet.ro/content/for...
cu iertare pentru intarziere
codul fiscal precizeaza ca sunt scutite de plata impozitului pe profit asociatiile de proprietari(art.15 alin 1)
alin 2 spune ca impozitul pe profit nu se datoreaza pentru anumite tipuri de venituri - sunt nominalizate tipurile de venituri
imi cer scuze daca v-am agresat intelectual cu formularile mele dar asa sunt definite in legislatie (aia pe care o citesc eu)
intrebarea mea era daca pot plati salariati asociatiei din aceste fonduri - venituri din chirii-pe care nu le vad ca si venituri din activitati economice ( redau aici ce inseamna Activitatea economica desfasurata in mod organizat, permanent si sistematic, combinand resurse financiare, forta de munca atrasa, materii prime, mijloace logistice si informatie, pe riscul intreprinzatorului, in cazurile si in conditiile prevazute de lege) si care venituri nu pot fi utilizate altfel decat zice Legea

Alte discuții în legătură

Utilizare donatii cristian_conea cristian_conea In ce scopuri se pot utiliza fondurile \"2% din impozit\" donate catre asoc.de proprietari ? (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatii comune asociatii de proprietari Alexandru47 Alexandru47 Contractele de inchiriere (catre persoane fizice) apartinand spatiilor comune ale asociatiilor de proprietari se inregistreaza la Administratia Financiara? Se ... (vezi toată discuția)