avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001 - este posibila restituirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001 - este posibila restituirea investitiilor efectuate de cumparator?

una seara !!!
In situaţia in care în baza Legii 10/2001 s-a restituit imobilul fostului proprietar, cel care a cumparat respectivul imobil de la stat, are actiune in despagubire impotriva proprietarului, pentru investitiile efectuate anterior restituirii imobilului?
Potrivit art. 9 din Legea 10/2001, imobilul se trasmite liber de orice sarcini.
Va multumesc pentru ajutor !!!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 08:45, 26 Septembrie 2011
se va invoca prescrierea acestui drept de a cere investitiile daca a trecut mai mult de 3 ani din momentul in care le-a facut dar se face actiune catre Ministerul Finantelor si se obtine valoarea de circulatie a imobilului. un expert va evalua imobilul la valoarea lui cu imbunatatirile aduse. NU IN TOATE CAZURILE se poate obtine valoarea de circulatie a locuintei pierdute.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru imobil!!! ajutor! goldfish goldfish Buna seara! am o matusa cu un caz mai deosebit. in 1993 matusa mea a cumparat casa de la stat in baza unei legi, mai vechi de prin 1992 deci [b]nu in baza lui ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 drept de retentie mobexport mobexport Buna seara Cred ca sunteti obisniuti cu intrebari de genul acesta avand in vedere faptul ca au expirat contractele incheiate conf. O.U.G. 40/1999 respectiv ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare amihai1 amihai1 Eu am plătit taxa de poluare la ANAF in Februarie 2010. Imi puteți spune daca pot solicita returnarea acesteia,chiar daca au trecut 5 ani de la termenul de ... (vezi toată discuția)